Mainos

Marimekko tiesi puutteista Thaimaassa

Kansalaisjärjestö Finnwatchin julkaisemat puutteet työturvallisuudessa ovat tuttuja Marimekolle.

- Nämä havainnot, joita Finnwatchin kenttätutkimuksissa on noussut esille, ovat hyvin samansuuntaisia kuin mitä aiemmin tänä vuonna nousi esiin meidän omassa auditoinnissa kyseisellä tehtaalla, tuotejohtaja Niina Nenonen Marimekosta kertoo.

- Suhtaudumme asiaan vakavasti. Näihin asioihin pitää puuttua. Jotkut asiat on helpommin korjattavissa, osa vie pidemmän aikaa. Näiden kehityskohteiden osalta on tehty toimenpidesuunnitelma. Siellä (Thaimaassa) on toimenpiteitä käynnissä, ja sitten aikanaan tulemme tekemään uuden auditoinnin.

Nenosen mukaan kesällä tehdyn selvityksen jälkeen henkilökunnalle on järjestetty terveystarkastus, ja lisäksi on tarjottu tukea työturvallisuuskoulutukseen.

Nenonen sanoo, että Marimekko ei julkistanut tietoa puutteista, koska Thaimaassa tehty auditointi on vain yksi osa tekeillä olevaa kokonaisvaltaista hankinnan kehittämistyötä.

- Meillä ei ole mitään salattavaa, vaan tulemme tuomaan asioita avoimesti esille. Seuraava yritysvastuuraportti julkaistaan keväällä, Nenonen toteaa.

Marimekon mukaan heidän tuotteidensa tärkeimmät valmistusmaat ovat:  Suomi 34 %, Baltian maat 31 % ja Portugali 11 %. EU:n ulkopuolella suurimmat valmistusmaat olivat Thaimaa ja Kiina.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.