Marian paratiisi -elokuvan ohjannut Zaida Bergroth avoimena: "Aika hurja elokuvahan se on"

8:49

Marian paratiisin ohjannut Zaida Bergroth toivoo elokuvan herättävän keskustelua.

Marian paratiisi -elokuva kertoo unisaarnaaja Maria Åkerblomin värikkäästä elämästä. Hän keräsi ympärilleen useita seuraajia, jotka olivat valmiita luopumaan omaisuudestaan ja vapaudestaan lahkon vuoksi.

Elokuvan ohjaaja Zaida Bergroth kuvailee ensitunnelmien olevan jännittynyt, mutta samalla erittäin helpottunut. Hän näki ensimmäisen kerran elokuvan Toronton elokuvajuhlilla.

– En osannut odottaa, miten reagoisin. Aika hurja elokuvahan se on, Bergroth tuumaa.

Hän sanookin maailmassa olevan edelleen Maria Åkerblomin kaltaista karismaattista johtajuutta, joka ei rajoitu pelkästään uskonnollisiin yhteisöihin, vaan on havaittavissa myös politiikassa.

Åkerblomin elämää seurataan elokuvassa hänen nuoren seuraajansa Salomen silmin. Bergroth kertoo, että Marian elämässä oli sattunut niin hurjia asioita, että hänen piti tarkkaan pohtia, millä tavalla hän kertoisi tapahtumista. Kuvaus onkin osittain fiktiivinen.

– Pystyn hirveän hyvin samaistumaan nuoreen Salomeen, joka antaa itsensä hurmaantua Mariasta.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja