Pipsa Hurmerinta ja Jenni Pääskysaari päätehtävän reseptit. Menun teema: Moderni mummolasetti.
Jennin ostokset:
- Kokonaisia silakoita
- Suolakurkkuja
- Valkokaali
- Arla Smetana
- Kinder-munia 2 kpl (jotka vaihtuivat pekaanipähkinöiksi)
- Karpaloita
Uppopaistetut suolakurkut
- Suolakurkkuja
- Rypsiöljyä
- Myllyn Paras korppujauhoja
- Ripaus suolaa
- Arla smetanaa
- Hunajaa
- Lehtipersiljaa
Kuumenna rypsiöljy kattilassa kuumaksi. Leikkaa suolakurkut pitkiksi suikaleiksi. Sekoita korppujauho ja ripaus suolaa. Pyöräytä suolakurkut jauhoseoksessa. Uppopaista kurkkusuikaleet kuumassa rypsiöljyssä.
Tarjoile uppopaistetut suolakurkut smetanan ja hunajan kanssa ja koristele lehtipersiljalla.
Sitruunasilakat
- Paistetut sitruunasilakat
- Silakoita
- Myllyn Paras Ruisjauhoja leivitykseen (kevyt leivitys)
- Suola
- Arla kirkastettua voita ja tavallinen voi sekoitus paistamiseen
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- Timjamin oksia
Perkaa silakat eli ota pois päät ja sisälmykset, jätä selkäruoto. Sekoita ruisjauhot ja suola. Leivitä silakat kevyesti jauho-suolaseoksessa. Laita pannulle kirkastettua voita, timjamin oksia ja ripaus sitruunamehua. Paista silakat pannulla rapeiksi. Purista silakoiden päälle sitruunamehua ja sormisuolaa ja koristele raastetulla sitruunan kuorella.
Mehevä kaalilisuke
- 1 valkokaali
- Arla Voita
- 1-2rkl valkoviinietikkaa
- 1rkl hunajaa
- Suolaa
- Pippuria
Pilko kaali suikaleiksi. Paista kaali nopeasti pannulla voissa. Lisää valkoviinietikka, hunaja ja mausteet. Tarjoile silakat kaalilisukkeen kera.
Pekaani–karpalocrumble
- Kourallinen pekaani pähkinöitä
- 100 g Myllyn Paras vehnäjauhoja
- 100g fariinisokeria
- 100g Arla voita
- Ripaus suolaa
- Karpaloita
- 1 rkl sokeria
- 2 dl Arla kermaa
- Ripaus kardemummaa
- 1rkl fariinisokeria
Pilko pähkinät pieneksi ja paahda pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita. Nypi jauhot, fariinisokeri, ripaus suolaa ja voi hiekkamaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon pekaanit. Lado karpaloita uunivuoan pohjalle. Kaada taikina karpaloiden päälle ja paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile fariinisokerilla ja kardemummalla maustetun kermavaahdon kanssa.
Uusimmat
-
07:25
Tshekkitähti Bostonin sankarina seiskapelin jatkoerässä – Torontolle valtava pettymys
-
07:23
Euroviisuviikko pyörähtää käyntiin Malmössä – Israelin edustaja jättää avajaiset väliin
-
07:02
Tiia Palmén muistaa ikuisesti tämän kohtaamisen Utöyan saaren järkyttävien tapahtumien yhteydessä
-
06:58
Leijonilla Tshekissä erityisen karvas MM-kokemus – Ville Peltosen kasvoilla järkytys: "Kaikki lukkoon sen jälkeen"
-
06:50
Työelämäasiantuntija: Alkoholin riskikäytön vaikutuksia saatetaan laittaa työpaikoilla väsymyksen piikkiin
-
06:35
"Ei ole kyse mistään perusteettomista saatavista" – näin kohusähköyhtiö vastaa
-
06:31
"Mun salivideoihin tullaan jatkuvasti kommentoimaan, että mene salille" – Veera tyrmää vääristyneen kuvan lihavista laiskoina sohvaperunoina
-
06:29
Kymmeniä tuhansia paennut kodeistaan tulvien takia Brasilian eteläosassa
-
06:18
Hamas-lähde: Äärijärjestö ei hyväksy aselepoa, jos Israelin sotatoimet eivät lopu
-
05:55
Aiheeton sähkölasku vei Leon iäkkään äidin kuormittavaan oikeustaisteluun – ei ollut koskaan edes yhtiön asiakas
-
23:22
Saamelaismuseo Siida on vuoden eurooppalainen museo
-
22:59
Loton miljoonat lähtivät jakoon! Tässä oikea rivi
-
22:25
Suomalaisheittäjä repäisi – kisasi eri lajeissa kahdella paikkakunnalla
-
22:21
Poliisi ottanut kiinni astalon kanssa riehuneen miehen Porin keskustassa
-
22:10
Oravat saattoivat tartuttaa keskiajalla briteille viheliäisen taudin
-
22:00
Erling Haaland ylsi tähän temppuun ensimmäisen kerran – maaleja paukkui solkenaan
-
21:50
Race Across the World Suomi -sarjan voittajat ovat selvillä: "Alussa yritimme aivan liikaa saada asioita selville"
-
21:48
Barcelona-konkarin rujo moka kostautui – Real Madrid on mestari
-
21:42
Markus Mäntykannas räväyttää: Säähän U-käännös! Mielenkiintoisin aika alkaa keskiviikkoiltana
-
21:22
Jesse Puljujärvi: Ymmärrän, jos minua ei valita MM-kisoihin
-
Lataa lisää