Jenni Pääskysaaren menu: Moderni mummolasetti

Pipsa Hurmerinta ja Jenni Pääskysaari päätehtävän reseptit. Menun teema: Moderni mummolasetti.

Jennin ostokset:

  • Kokonaisia silakoita
  • Suolakurkkuja
  • Valkokaali
  • Arla Smetana
  • Kinder-munia 2 kpl (jotka vaihtuivat pekaanipähkinöiksi)
  • Karpaloita

Uppopaistetut suolakurkut

  • Suolakurkkuja
  • Rypsiöljyä
  • Myllyn Paras korppujauhoja
  • Ripaus suolaa
  • Arla smetanaa
  • Hunajaa
  • Lehtipersiljaa

Kuumenna rypsiöljy kattilassa kuumaksi. Leikkaa suolakurkut pitkiksi suikaleiksi. Sekoita korppujauho ja ripaus suolaa. Pyöräytä suolakurkut jauhoseoksessa. Uppopaista kurkkusuikaleet kuumassa rypsiöljyssä.

Tarjoile uppopaistetut suolakurkut smetanan ja hunajan kanssa ja koristele lehtipersiljalla.

Sitruunasilakat

  • Paistetut sitruunasilakat
  • Silakoita
  • Myllyn Paras Ruisjauhoja leivitykseen (kevyt leivitys)
  • Suola
  • Arla kirkastettua voita ja tavallinen voi sekoitus paistamiseen
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • Timjamin oksia

Perkaa silakat eli ota pois päät ja sisälmykset, jätä selkäruoto. Sekoita ruisjauhot ja suola. Leivitä silakat kevyesti jauho-suolaseoksessa. Laita pannulle kirkastettua voita, timjamin oksia ja ripaus sitruunamehua. Paista silakat pannulla rapeiksi. Purista silakoiden päälle sitruunamehua ja sormisuolaa ja koristele raastetulla sitruunan kuorella.

Mehevä kaalilisuke

  • 1 valkokaali
  • Arla Voita
  • 1-2rkl valkoviinietikkaa
  • 1rkl hunajaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Pilko kaali suikaleiksi. Paista kaali nopeasti pannulla voissa. Lisää valkoviinietikka, hunaja ja mausteet. Tarjoile silakat kaalilisukkeen kera.

Pekaani–karpalocrumble

  • Kourallinen pekaani pähkinöitä
  • 100 g Myllyn Paras vehnäjauhoja
  • 100g fariinisokeria
  • 100g Arla voita
  • Ripaus suolaa
  • Karpaloita
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl Arla kermaa
  • Ripaus kardemummaa
  • 1rkl fariinisokeria

Pilko pähkinät pieneksi ja paahda pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita. Nypi jauhot, fariinisokeri, ripaus suolaa ja voi hiekkamaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon pekaanit. Lado karpaloita uunivuoan pohjalle. Kaada taikina karpaloiden päälle ja paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile fariinisokerilla ja kardemummalla maustetun kermavaahdon kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat