Kari Aihisen ja Antti Kaikkosen päätehtävän reseptit.
Antin ostokset:
- Maa-artisokka
- Myllyn Paras Jasmin Riisi
- Tuore herkkutatti
- Vaniljajäätelöä - Ingman
- Liekitysalkoholi - rommi
- Sardiini
Tatti-sardiinirisotto
- Myllyn Paras Jasmin riisiä
- Suolaa
- 1 tlk sardiineja
- Tatteja
- Lehtipersilja
- Valkosipuli
- ½ sitruunan mehu
- Suolaa
- Pippuria
- 50g Arla voita
Kuullota riisit sardiiniöljyssä. Lisää vesi ja suolaa. Lisää sardiinit. Pilko ja paista tatit voissa. Lisää paistetut tatit risottoon. Lisää yrtit ja voi risoton sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Tarkista maku ja viimeistele sitruunamehulla tarvittaessa.
Grillattu tattisalaatti ja yrttivinegretellä marinoidut tatit ja sipuli
- Tatteja
- Sipulia
- Arla Voita
Viipaloi tatit ja grillaa viipaleita voissa pannulla. Silppua sipuli. Valmista yrtti vinegrette alla olevan ohjeen mukaisesti.
Yrttivinegrette
- 2 dl oliiviöljy
- 1 dl valkoviinietikkaa
- ½ sitruunan mehu
- 2 kynttä Valkosipuli
- Suolaa
- Pippuria
- Sokeria
- Lehtipersiljaa
Sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää paistetut tatit ja raaka silputtu sipuli marinoitumaan vinegretteen.
Maa-artisokkajäätelöä ja tattikinuskia

- Tattikinuski
- 2 isoa tattia paistettuna
- Arla voita paistamiseen
- 2 dl Arla kermaa
- 2 dl sokeria
- Tilkka maitoa
- Sitruunamehua
- Ripaus suolaa
Pilko tatit ja paista voissa. Kuumenna kerma ja sokeri. Lisää paistetut tatit kinuskisoseen joukkoon. Aja blenderissä tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa soseutettua kinuskimassaa maidolla. Tarkista maku ja lisää sitruunamehu, suola ja tarvittaessa sokeria.
Maa-artisokkajäätelö
- 3 kpl maa-artisokkaa
- Arla Voita
- Vanilja jäätelöä
- 2 dl rommia
Kuori ja paloittele maa-artisokat pieneksi ja paista pannulla voissa kypsiksi. Kaada rommi pannulle ja liekitä maa-artisokat. Laita kypsät maa-artisokat cutteriin ja lisää vanilja jäätelö. Laita sose pakkaseen jäätymään.
Tarjoile tattikinuskin kanssa.