Maria Huntingtonin tilasta lisätietoa: Bussissa lensi hurtti huumori, vointi paheni äkillisesti – "Se oli aika rajua"

4:50
Valmentaja Matti Liimatainen avaa Maria Huntingtonin keskeytystä.

Maria Huntingtonin valmentaja Matti Liimatainen avaa tarkemmin seitsenottelun Dohan MM-kisoissa keskeyttäneen suojattinsa tilaa MTV Urheilulle. Vatsakivuista kärsivän Huntingtonin vointi oli pahentunut päivän mittaan äkillisesti.

– Aamupäivällä kun juteltiin, Maria sanoi, että on sopiva olo; mahanpohjassa tuntuu pieni jännitys ja kropassa stressitila, joka kuuluukin olla. Se on aika normaalia Marialle. Ei minulla käynyt edes mielessä, että siinä olisi jotain. Ajattelin, että hyvä, on ainakin henkisesti asenne kohdallaan, Liimatainen alustaa.

Huntingtonin kommenteissa oli sittemmin hurttia huumoria, vaikka vatsa alkoi oireilla.

– Bussissa tullessa hän sanoi, että nyt on maha niin kipeä, että tulee varmaan tosi kovia tuloksia. Meillä on vähän tämmöistä tämä kommunikaatio.

Harjoituskentällä alkuverryttelyn aikana tilanteen vakavuus iski vasten kasvoja, vaikka Huntington yrittikin alkuun jatkaa.

– Siinä verkan alkuvaiheessa hän alkoi sanoa, että on kyllä tosi paha, sattuu mahaan ihan älyttömästi. Hän alkoi kuitenkin hölkkäämään, että kyllä se tästä ohi menee. Hän oli siinä kohtaa aika iloisella mielellä. Hän pystyi hölkkäämään hissukseen, mutta kun hän alkoi yrittää vähän nopeampia vetoja radalla, se paheni aika nopeasti, ettei ollut mitään toivoa.

Liimataisen mukaan Huntington ei saanut juotua eikä syötyä mitään, eikä mikään pysynyt hänen sisällään. Huntington on oksennellut.

– Se oli aika rajua. Ei ollut mikään pikku pahoinvointi. Minulla on sitä joskus aamuisin, Liimatainen veistelee.

Liimatainen ei usko Huntingtonin tilanteen aiheutuneen ruoasta.

– Olen joukkueiden lääkärien kanssa samoilla linjoilla. Ilkka Räsänen oli sitä mieltä, että tämä on virus.

"Lepoa ja maha kuntoon"

Huntington oli seitsenottelussa keskiviikkona käytyjen neljän lajin jälkeen 13:ntena kerättyään 3 681 pistettä. Hän uskoi avauspäivän jälkeen yltävänsä jopa Suomen ennätykseen 6  339.

Miten Maria otti keskeytykseen johtaneen tilanteensa?

– Urheilija on sellaisessa tilassa, että siinä ei kauheasti tiedä, mitä oikeasti pään sisässä liikkuu. Tunnen kyllä likan niin hyvin, että kyllä tämä kova kolaus oli, mutta menee kyllä ohikin. Ylimenokaudella muutenkin lepoa ja maha kuntoon, niin seuraava kausi alkaa vähintään yhtä kovalla tsempillä kuin edellinenkin, Liimatainen sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja