Mari Perankosken menu

Kokkisota_paatehtava_tommi-6
Julkaistu 02.03.2017 20:45

MTV VIIHDE

Tommi Tuomisen ja Mari Perankosken päätehtävän reseptit.

Marin ostokset:

  • 4 kpl appelsiineja
  • Särkisäilykkeitä
  • Lehtikaalia
  • Salmiakkia
  • Palsternakka

ETU: Tommi saa kieltää toiselta keittiöltä kaksi perusraaka-ainetta.

Palsternakkakeitto

Kokkisota_paatehtava_pipsa-9

  • 1 Palsternakka
  • ½ sipulia
  • 1 tl appelsiinin kuori
  • Rypsiöljy
  • Vettä
  • 2 dl Arla kermaa
  • 1 dl Arla maitoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Kuminaa
  • Oliiviöljyä

Kuori ja pilko palsternakka siivuiksi. Pilko sipulit pieniksi, kuullota sipulit ja palsternakka siivut ja appelsiinin kuori rypsiöljyssä . Ota osa palsternakkasiivuista erikseen koristelua varten. Lisää vettä ja mausteet ja keitä kypsäksi. Lisää kermaa ja kiehauta. Soseuta keitto blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele keitto ohuilla palsternakka siivuilla ja aateloi oliiviöljyllä.

Särkimousse lehtikaalipedillä

Kokkisota_paatehtava_tommi-7

  • Särkimousse
  • 1 prk särkisäilyke
  • 1,5 dl Arla kermaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Sekoita ½ dl kermaa särjen kanssa. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon särkisäilyke ja mausteet ja laita seos jääkaappiin.

Lehtikaalipeti

  • Lehtikaali
  • Arla voita
  • Suolaa

Revi lehtikaali pieneksi. Paista lehtikaalit ruskeassa voissa pannulla rapeaksi. Mausta suolalla.

Appelsiini-salmiakki kakku

Kokkisota_paatehtava_tommi-5

  • Sokerikakkutaikina
  • 50 g Arla voita
  • 50 g sokeria
  • 50 g Myllyn Paras vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 kanamuna

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Voitele pienet annosvuoat ja kaada taikina vuokaan. Paista mikrossa 600 w n. 2 min.

Salmiakki–appelsiiniliemi

  • Salmiakkia
  • Arla kermaa
  • Appelsiinin mehua ja kuorta

Pehmennä salmiakkeja keittämällä niitä vedessä ja lisää kermaa. Lisää appelsiinimehu ja kuori. Siivilöi liemi ja kostuta kakku liemellä.

Koristeluun:

  • Arla kerma
  • Sokeria
  • Appelsiini
  • Tuore minttu

Kuori ja paloittele appelsiinit. Vatkaa kerma. Pursota kakun päälle kermavaahtoa, koristele appelsiinisiivuilla sekä tuoreella mintulla.