Pipsa Hurmerinnan ja Jouni Hynysen päätehtävän reseptit.
Jounin ostokset:
- Äidin keräämiä mustikoita
- Piparjuuri
- Porsaan läskiä eli silavaa
- Kukkakaali
- Halloumi
- Koskenkorva
Kielletyt perusraaka-aineet: vehnäjauhot ja kuohukerma.
Kukkakaalikeittoa, perunasipsejä ja halloumia

- Kukkakaalikeitto
- ½ Kukkakaali
- 5 dl Arla maitoa
- Suolaa
- Pippuria
- Piparjuuri
- Lehtipersilja
Poista kukkakaalin naatit ja paloittele kukkakaali pieneksi. Lisää maitoa siten, että kukkakaalit peittyvät. Kuumenna maito kattilassa ja keitä pilkottu kukkakaali maidossa kypsäksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta piparjuuri. Rouhi keiton päälle mustapippuria, koristele piparjuuriraasteella ja lehtipersiljalla.
Silavassa paistetut perunachipsit
- Silavaa
- Perunaa
- Sormisuolaa
Laita silava sulamaan kuumalle pannulle. Siivuta peruna mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Paista perunachipsit silavassa kypsiksi. Mausta sormisuolalla.
Silavassa paistettu halloumi
- Silava
- Halloumi
Laita silava sulamaan kuumalle pannulle. Raasta halloumia. Paista halloumi silavassa nopeasti.
Pavlova jugurttivaahdolla Ja liekitetyillä mustikoilla

- Pavlova
- 3 kananmuna
- 150g sokeri
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Pursota marenkiseos pieniksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista n. 160 astetta n. 15-20 min.
Jugurttivaahto
- 2 dl Arla turkkilaista jugurttia
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ vanilijatangon sisusta
- sitruunan kuori
Vatkaa jugurtti ja sokeri vaahdoksi. Mausta vaniljalla (ja sitruunankuoriraasteella)
Liekitetyt mustikat
- Arla voita
- Mustikoita
- Kardemumma
- Koskenkorvaa liekitykseen
- Koristeluun: Tinjamia
Laita mustikat ja voi kuumalle pannulle. Lisää koskenkorva ja liekitä mustikat. Mausta kardemummalla.
Kokoa annos: Laita marenkikiekon päälle jugurttivaahto ja liekitetyt mustikat ja koristele annos timjamilla.