Jouni Hynysen menu

Kokkisota_paatehtava_pipsa-11
Julkaistu 02.03.2017 20:46

MTV VIIHDE

Pipsa Hurmerinnan ja Jouni Hynysen päätehtävän reseptit.

Jounin ostokset:

  • Äidin keräämiä mustikoita
  • Piparjuuri
  • Porsaan läskiä eli silavaa
  • Kukkakaali
  • Halloumi
  • Koskenkorva

Kielletyt perusraaka-aineet: vehnäjauhot ja kuohukerma.

Kukkakaalikeittoa, perunasipsejä ja halloumia

Kokkisota_paatehtava_pipsa-12

  • Kukkakaalikeitto
  • ½ Kukkakaali
  • 5 dl Arla maitoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Piparjuuri
  • Lehtipersilja

Poista kukkakaalin naatit ja paloittele kukkakaali pieneksi. Lisää maitoa siten, että kukkakaalit peittyvät. Kuumenna maito kattilassa ja keitä pilkottu kukkakaali maidossa kypsäksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta piparjuuri. Rouhi keiton päälle mustapippuria, koristele piparjuuriraasteella ja lehtipersiljalla.

Silavassa paistetut perunachipsit

  • Silavaa
  • Perunaa
  • Sormisuolaa

Laita silava sulamaan kuumalle pannulle. Siivuta peruna mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Paista perunachipsit silavassa kypsiksi. Mausta sormisuolalla.

Silavassa paistettu halloumi

  • Silava
  • Halloumi

Laita silava sulamaan kuumalle pannulle. Raasta halloumia. Paista halloumi silavassa nopeasti.

Pavlova jugurttivaahdolla Ja liekitetyillä mustikoilla

Kokkisota_paatehtava_pipsa-15

  • Pavlova
  • 3 kananmuna
  • 150g sokeri

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Pursota marenkiseos pieniksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista n. 160 astetta n. 15-20 min.

Jugurttivaahto

  • 2 dl Arla turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ vanilijatangon sisusta
  • sitruunan kuori

Vatkaa jugurtti ja sokeri vaahdoksi. Mausta vaniljalla (ja sitruunankuoriraasteella)

Liekitetyt mustikat

  • Arla voita
  • Mustikoita
  • Kardemumma
  • Koskenkorvaa liekitykseen
  • Koristeluun: Tinjamia

Laita mustikat ja voi kuumalle pannulle. Lisää koskenkorva ja liekitä mustikat. Mausta kardemummalla.

Kokoa annos: Laita marenkikiekon päälle jugurttivaahto ja liekitetyt mustikat ja koristele annos timjamilla.