Marc Marquezin rohkea ohitusyritys viimeisessä mutkassa ei riittänyt – Andrea Dovizioso ajoi voittoon kauden avauskilpailussa

MotoGP-kaudesta 2019 povattiin ennätystasaista ja avauskilpailu Qatarissa oli juuri sitä.

Voittoon ajoi Ducatin Andrea Dovizioso, joka sai pidettyä Repsol Hondalla ajavan hallitsevan maailmanmestarin Marc Marquezin takanaan. Marquez yritti rohkeaa ohitusta radan viimeisessä mutkassa, mutta ajautui leveäksi. Dovizioso joutui tekemään pienen väistöliikkeen, mutta sai kiihdytettyä pyöränsä maaliviivalle ennen Marquezia ja nappasi näin ollen täydet 25 MM-pistettä.

Kolmanneksi kilpailussa tuli LCR Hondan brittikuljettaja Cal Crutchlow ennen Suzukin Alex Rinsiä ja Yamahan Valentino Rossia.

Tasaisuudesta kertoo jotain se, että kärkiviisikko ajoi maalin alle sekunnin sisällä toisistaan ja jokainen kuljettajista ajaa eri talleissa.

Kilpailun erikoisin hetki oli Jack Millerin satulan irtoaminen avauskierroksilla. Miller oli noussut lähdössä voittotaisteluun, mutta australialaiskuski joutui repäisemään irroneen satulan irti pyörästään, mikä vaikutti Millerin vauhtiin.


Lopulta Miller joutui keskeyttämään lupaavasti alkaneen kilpailunsa.

Katso Qatarin MotoGP-luokan osakilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).

Seuraava MotoGP-viikonloppu ajetaan Argentiinassa 29.-31. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat