MaRa: Venäläisturistien pääsy Suomeen kiellettävä, vaikka se kirpaisee kannattavuutta: "Saattaisi vahingoittaa Suomen mainetta matkailumaana"

3:58
Katso myuös: Venäläisturistien liikkuminen rajan yli voidaan estää – Pekka Haavisto kertoi perjantaina viisumikiristyksistä

Matkailu- ja ravintolapalveluyrityksiä edustava MaRa kannattaa hallituksen suunnitelmaa olla myöntämättä enää turistiviisumeja venäläisturisteille. Päätös tulisi Maran mukaan panna voimaan mahdollisimman nopeasti.

– Venäjä käy häikäilemätöntä tuhoamissotaa Ukrainassa. Tähän tilanteeseen sopii erittäin huonosti se, että venäläiset ovat voineet matkustaa Suomeen ja nauttia täällä matkailuyritysten tarjoamista palveluista, MaRa toteaa tiedotteessaan.

Vaikka hallituksen päätös iskee MaRan mukaan erityisesti rajan tuntumassa oleviin matkailuyrityksiin, kysymys on kuitenkin ”korkeammista arvoista”. 

Yritykset vaikeassa välikädessä

Matkailuyritykset ovat MaRan mukaan olleet vaikeassa tilanteessa, koska niiden tulee lain mukaan palvella kaikkia asiakkaitaan eikä asiakkaita ei saa syrjiä muun muassa kansallisuuden perusteella. 

– Päätös poistaa myös venäläisiin matkailijoihin liittyvän epävarmuuden alan yrityksissä, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

Maine vaarassa?

Lappi toteaa myös, että Suomi tunnetaan maana, jossa kansalaisvapaudet ja ihmisarvon kunnioittaminen ovat korkealla tasolla.

– Suomen maine olisi kärsinyt, jos Suomi olisi sallinut venäläisten matkailun Suomeen ja Suomen käyttämisen kauttakulkumaana muualle Eurooppaan jatkua. 

– On mahdollista, että muualta ulkomailta tulevat matkailijat olisivat alkaneet vierastaa Suomea matkailumaana, jos täällä olisi myös jatkossa venäläisiä matkailijoita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja