Mantelikalaa

Miten valmistetaan mantelikala?
t. Pirkko
Tätä reseptiä toivotaan säännöllisesti. Moni on saanut työpaikallaan tai koulussa herkullista mantelikalaa ja haluaisi valmistaa sitä myös kotona. Tässä yksi ohje mantelikalan valmistukseen.

Mantelikala


4 annosta
400 g pakasteseitiä paloina
suolaa
valkopippuria

Mantelikuorrutus:
3/4 dl korppujauhoja
2 dl kevyt kermaa
1 dl mantelilastuja
1 kananmuna
1 tl suolaa

1. Anna kalojen sulaa. Ripottele sulaneille kalapaloille suolaa ja valkopippuria ja pane palat reunallisen voidellun uunivuoan pohjalle.
2. Sekoita keskenään kuorrutuksen aineet, mutta säästä dl mantelilastuista päälle. Levitä kuorrutus kalan päälle ja ripottele pinnalle vielä loput mantelilastut. Paista vuokaa 200 asteessa noin 1/2 tunnin ajan.

Lue myös:

    Uusimmat