Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikat kypsyvät juhannukseksi

mansikka
mansikkaCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 05.06.2002 17:03

Mansikkakausi alkaa tänä vuonna Suomessa tavallista aikaisemmin. Kesä on jo kypsyttänyt talviharson alla ensimmäiset marjat Lounais-Suomessa ja yleisemmin mansikkaa saadaan juhannusviikolla, kertoo Tuija Tanska Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta. Varsinainen satokausi jatkuu heinäkuun loppupuolelle, mutta vielä sen jälkeenkin saadaan satoa jopa syyskuuhun asti.

Sadosta odotetaan normaalia, eli noin 15 miljoonaa kiloa. Halla vaurioitti jonkin verran avomaan mansikan kukkia, mutta sitä on kuitenkin pystytty torjumaan sadetuksella. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitossa arvioidaan, että noin 30 prosenttia mansikoista nautitaan tuoreina ja loput pakastetaan ja säilötään.

Uusi lajike perinteisten ohella

Tänä vuonna satokauden keskivaiheilla kypsyy uusi Cavendish, joka on kanadalaista alkuperää oleva suurimarjainen lajike. Se on Honeoye n risteyslajike, mutta makeampi ja vähemmän hapan. Todennäköisemmin myyntipaikkoja hallitsevat perinteisemmät lajikkeet, kuten Jonsok, Polka ja Bounty.

(Finfood)

Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä
Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin
Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen
Poista tämä akkulaturi käytöstä
Nyt iski fetakriisi
Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • Eilen11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi