Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikat kypsyvät juhannukseksi

mansikka
mansikkaCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 05.06.2002 17:03

Mansikkakausi alkaa tänä vuonna Suomessa tavallista aikaisemmin. Kesä on jo kypsyttänyt talviharson alla ensimmäiset marjat Lounais-Suomessa ja yleisemmin mansikkaa saadaan juhannusviikolla, kertoo Tuija Tanska Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta. Varsinainen satokausi jatkuu heinäkuun loppupuolelle, mutta vielä sen jälkeenkin saadaan satoa jopa syyskuuhun asti.

Sadosta odotetaan normaalia, eli noin 15 miljoonaa kiloa. Halla vaurioitti jonkin verran avomaan mansikan kukkia, mutta sitä on kuitenkin pystytty torjumaan sadetuksella. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitossa arvioidaan, että noin 30 prosenttia mansikoista nautitaan tuoreina ja loput pakastetaan ja säilötään.

Uusi lajike perinteisten ohella

Tänä vuonna satokauden keskivaiheilla kypsyy uusi Cavendish, joka on kanadalaista alkuperää oleva suurimarjainen lajike. Se on Honeoye n risteyslajike, mutta makeampi ja vähemmän hapan. Todennäköisemmin myyntipaikkoja hallitsevat perinteisemmät lajikkeet, kuten Jonsok, Polka ja Bounty.

(Finfood)

Lisää aiheesta:

Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa
Helppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"
Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"
Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisu
Kysely: Diabeetikot pääsevät lääkäriin liian harvoin – "He ovat pimennossa"
Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:48
    Italia

    Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa

  • Eilen19:09
    Ruoka

    Helppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"

  • Eilen16:29
    Diabetes

    Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"

  • Eilen13:51
    Liikenne

    Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisu

  • Eilen13:08
    Diabetes

    Kysely: Diabeetikot pääsevät lääkäriin liian harvoin – "He ovat pimennossa"