Mannerheimin saappaat odottavat – Waltteri Torikka sai oopperan pääroolin

Ilmajoen Musiikkijuhlilla nähdään kesällä 2017 Mannerheim-tilausooppera. Nimirooliin on valittu Waltteri Torikka.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolle presidentinlinnaan kutsun saanut baritoni Waltteri Torikka on valittu Mannerheimin rooliin.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi tuotettava Mannerheim-tilausooppera kantaesitetään Ilmajoen Musiikkijuhlilla 6. kesäkuuta 2017.

Teoksen säveltää Tuomas Kantelinen ja sävellystyö on parhaillaan alkamassa. Oopperan libreton kirjoittavat kirjailijoina tunnetut Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies.

– Jouduimme ehkä elämämme vaikeimman työn eteen, mutta onneksemme saimme myös Tuomas Parkkisen avuksi ja tueksi libreton alkumetreistä lähtien. Tämä ei ole oikea totuus Mannerheimistä. Tämä on meidän olettamuksemme siitä, mitä hän ehkä ajatteli elämästään, kirjailija Eve Hietamies kuvailee projektia tiedotteessa.

Parkkinen ohjaa Carl Gustav Emil Mannerheimista kertovan oopperan Ilmajoelle ja toimii myös teoksen dramaturgina.

– Mannerheimin elämä sisälsi oopperamaista dramatiikkaa tanssiaisineen, kaksintaisteluineen, Kiinan matkoineen, puhumattakaan epäonnisesta rakkauselämästä, kuoleman alituisesta läsnäolosta ja sotien aiheuttamasta syyllisyydestä, Parkkinen taustoittaa.

– Hän (Mannerheim) eli ja koki kouriintuntuvasti historiamme suuret käänteet: aateliston kuihtumisen, kansanvallan nousun, Suomen synnyn väkivallan vuodet ja eheytymisen demokratiaan. Suomen oopperamaisin historian henkilö ansaitsee oopperansa.

Mannerheim-oopperan muissa rooleissa nähdään muun muassa mezzosopraano Essi Luttinen ja sopraano Johanna Rusanen-Kartano. Teoksen muut solistit valitaan kevään 2016 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat