Mainos

Münchenissä asuva suomalainen ampumisesta: Terroriteot vaikuttaneet ihmisiin – kaupunki on varpaillaan

Münchenissä elokuva-alaa opiskeleva Gretta Sammalniemi oli polkemassa pyörällä koululle tekemään harjoitustyötään, kun ammuskelu müncheniläisessä Olympia-ostoskeskuksessa alkoi.

– Kuulin hirveästi sireenejä – poliiseja, ambulansseja – ja aloin miettiä, mitähän täällä tapahtuu, Sammalniemi kertoo.

Koululle päästyään Sammalniemi sai viestin poikaystävältään, jossa tämä kertoi ampumisesta. Viestin jälkeen tiedot tapahtuneesta alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa, mutta mikään tieto ei ollut täysin varmaa.

– Aluksi oli, että useammassa paikassa olisi ammuttu ja useampia olisi kuollut, ennen kuin alkoi tarkentua, mitä täällä on lopulta tapahtunut.

Sammalniemi on tällä hetkellä opiskelukavereidensa kanssa opiskelupaikassaan, jossa he ovat seuranneet tapahtumia television suorasta lähetyksestä sekä poliisin Twitter-tililtä. Epätietoisuus tapahtumien todellisuudesta on silti vahvasti läsnä.

– Tietoa tulee todella tipoittain tai ei ollenkaan. Yhdessä vaiheessa tuli tieto, että taksit eivät saa ottaa ketään kyytiin, julkinen liikenne seisoo. Osa tutuista kertoi olevansa jumissa yliopistolla, kun mikään ei kulje. Itselläni on pyörä, mutta en ole vielä lähtenyt liikenteeseen.

–Näyttää siltä, että nukutaan koululla ja pyöräillään sitten huomenna.

Poliisi on ilmoittanut Twitter-tilillään, että se suosittelee ihmisiä välttämään julkisia paikkoja. Sammalniemen mukaan yliopiston ulkopuolella kaduilla on näkynyt kuitenkin jo liikettä.

"Voi, kun ei tapahtuisi mitään"

Ammuskelu Münchenissä oli jo toinen hyökkäys tällä viikolla Baijerin osavaltiossa. Maanantaina 17-vuotias afganistanilaistaustainen mies hyökkäsi junassa kirveen kanssa haavoittaen useita. Lisäksi viikko sitten Ranskan Nizzassa tapahtui terrori-isku, jossa 84 ihmistä sai surmansa kuorma-auton ajettua kansallispäivää juhlivaan väkijoukkoon.

Sammalniemi kertoo tapahtumien vaikuttaneen Münchenin ilmapiiriin.

– Olimme eilen kaverin kanssa Marienplatzilla ja puhuimme, että voi, kun ei tapahtuisi mitään. Huomaa kyllä, että itseen tapahtumat ovat vaikuttaneet – välttää isoja tapahtumia ja ihmismassoja.

Kaupungissa on parhaillaan menossa suuri olutjuhla. Sammalniemi kertoo ajatelleensa heti, ettei uskalla osallistua juhlaan suuren yleisömäärän vuoksi.

– Mieluummin poljen pyörällä kuin menen julkisilla. Hirveää paniikki-ilmapiiriä ei ole näkynyt, mutta tunnelma on varpaillaan oleva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.