Manchester City kunnioittaa Liverpoolin mestaruutta perinteikkäällä tavalla – "Totta kai me teemme sen"

Manchester Cityn valmentaja Pep Guardiola lupasi lauantaina, että mestaruuden varmistanut Liverpool saa ansaitsemansa huomionosoituksen pahimmalta uhkaajaltaan.

Manchester Cityn pelaajat kunnioittavat mestareita muodostamalla perinteisen kunniakujan vierasjoukkue Liverpoolin astellessa Etihad-stadionille ensi torstaina.

Liverpool varmisti ensimmäisen liigamestaruutensa 30 vuoteen, kun liigassa toisena oleva Manchester City hävisi Chelsealle torstaina.

– Totta kai me teemme sen. Ilman muuta muodostamme kunniakujan, Guardiola lupasi lauantaina.

– Noudatamme perinnettä, koska Liverpool on erinomainen joukkue ja ansaitsee sen. Otamme Liverpoolin aina uskomattomalla tavalla vastaan, kun he tulevat vieraiksemme.

Guardiola neuvoo ottamaan opiksi

Liverpool varmisti historiansa 19. mestaruuden ennätyksellisen aikaisin. Joukkueella on vielä seitsemän ottelua pelaamatta. Guardiolan mukaan tilanne ei ole vaikuttanut Manchester Cityn pelaajien motivaatioon.

– Joukkueella riittää intohimoa jokaiseen peliin, kaikkiin kilpailuihin ja kaikilla kentillä. Sitä ei voi kiistää kukaan tässä maassa, Guardiola vakuutti.

Manchester City voitti Englannin liigacupin, ennen kuin koronapandemia pakotti jalkapallon tauolle maaliskuussa. Valioliigan mestaruus lipesi otteesta, mutta Guardiola tunnustaa rehdisti Liverpoolin paremmuuden.

– Sarjassa oli yksi poikkeuksellisen erinomainen joukkue. Tässä tilanteessa sanon, että siitä esimerkistä pitää ottaa opiksi ja onnitella mestareita. Niin yksinkertaista se on, Guardiola opetti kunnioittamaan vastustajan onnistumista.

Lue myös:

    Uusimmat