Poliisi: Malagasta Tampereelle matkalla ollut lentokone lähetti koodin kaappauksesta lennonjohdolle

Sisä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi vajaa viikko sitten Malagasta Tampereelle matkalla olleen lennon esiselvityksen. Lentokonetta luultiin aluksi kaapatuksi, mutta myöhemmin selvisi, että sellaista ei ollut tapahtunut. Kone laskeutui normaalisti Tampere-Pirkkalan lentokentälle. 

Poliisin saamien tietojen mukaan koneen kaappausta ilmaiseva koodi on lähtenyt koneesta sen ollessa Ranskan ilmatilassa. Koodin lähtemisen syy ei ole selvinnyt. Ranskan ilmailuviranomaiset tekevät siltä osin jatkotutkinnan – mikäli se on tarpeellista.

Koneeseen on kaappauskoodin lähtemisen jälkeen oltu yhteydessä sekä lennonjohdosta että tarkistuslennon suorittaneesta ranskalaisesta hävittäjästä. Koneesta saatujen tietojen perusteella sen sallittiin jatkaa matkaa määränpäähänsä Tampereelle.

Kone on ennen Suomen ilmatilaan saapumista ollut yhteydessä matkan varrella olleisiin lennonjohtoihin. Suomen ilmatilaan tullessaan kone on ollut yhteydessä lennonjohtoon ja tarkistuslennon suorittaneeseen hävittäjään.

Poliisin, ilmavoimien ja lennonjohdon toiminta Suomessa perustui voimassa oleviin ohjeisiin. Ilmavoimat antoi poliisille lainmukaista virka-apua. Toiminnasta ei ole aiheutunut vaaraa matkustajille eikä sivullisille.

Lue myös:

    Uusimmat