Maksuhäiriömerkinnän saaneita on enemmän kuin koskaan

Maksuhäiriömerkinnän saaneiden määrä on jatkanut kasvuaan, kertoo Suomen Asiakastieto. 

Sen mukaan viime kuun lopussa maksuhäiriömerkinnän saaneita oli lähes 374 000 eli enemmän kuin koskaan. Vuoden alusta lähtien on rekisteröity yli puoli miljoonaa maksuhäiriömerkintää yhteensä noin 150000 hengelle. Viime vuoden alkuun verrattuna maksuhäiriöiden määrä on kasvanut 11 prosenttia. 

Asiakastiedon mukaan kuluttajien maksuhäiriöt johtuvat ensisijaisesti siitä, että he ovat velkaantuneet yhtä aikaa liian moneen suuntaan. Yhtiön mielestä kierre pitäisi katkaista ennen ylivelkaantumista. Tällöin luotolla ei enää myytäisi, jos luottovelvoitteita on jo liian moneen suuntaan. 

– Yksittäisten luottojen korkoprosentit eivät kuluttajan taloutta kaada, vaan ongelmat ovat usein kasaantuneet ajan kuluessa. Nyt olemassa olevat ja ehdotetut korkokatot eivät ole vähentäneet maksuhäiriöisten määrää, vaan pikemminkin päinvastoin. Korttitalo romahtaa, kun rahalainojen lisäksi pitää maksaa myös muut elämisen kulut, sanoo Suomen Asiakastiedon liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen tiedotteessa. 

– Monelle kuluttajalle on vaikeaa seurata omaa maksukykyään ja herätä ajoissa, kun se on pettämässä. Jos luotottajalla ei ole tietoa kuluttajan olemassa olevista velvoitteista, riskeeraa hän omat saatavansa ja tahtomattaan myös syventää kuluttajan talouskuoppaa. 

Lue myös:

    Uusimmat