Mäkiviikolla raju kohu – norjalaistähdelle sataa tuhansia vihaviestejä: "Tämä on todella rumaa"

6:55
Tulosruutu raportoi mäkiviikon tilanteesta sunnuntain Innsbruckin kilpailun jälkeen.

Mäkihyppykauden sensaation, maailmancupia johtavan Halvor Granerudin kommentti Kamil Stochista on saanut Puolassa aikaan kohun. Mäkimaailman kirkkaimpaan kärkeen tällä kaudella ponnistanut norjalaistähti kertoo saaneensa tuhansia vihaviestejä.

Granerud oli turhautunut sunnuntaiseen 15. sijaansa mäkiviikon Innsbruckin kilpailussa. Mäkiviikon kokonaiskilpailun johtonsa menettänyt norjalainen ilmaisi, että mäkiviikon kärkeen siirtyneellä Puolan Stochilla olisi ollut onnea olosuhteiden kanssa eikä puolalainen olisi niin hyvä kuin hänen tuloksensa ovat olleet.

– Kamil on niin epätasainen, että tämän pitäisi mennä hyvin. Tai tämä voi mennä hyvin. Ajattelen myös, että jos olosuhteet ovat tasaisia Bischofshofenissa, voin hypätä kymmenen pistettä häntä paremmin. Hän ei hyppää niin valtavan hyvin, mutta hän on saanut hyviä tuloksia, Granerud sanoi Norjan TV2:lle.

Granerudia on kritisoitu Puolan mediassa kunnioituksen puutteesta. Puolalaiset ovat käyneet kuumina, ja vihaista palautetta on tulvinut. Granerudin tuoreista sanomisista raportoivan NRK:n mukaan hyppääjä on saanut tuhansia vihaviestejä, eikä törkypalautteelta ole välttynyt hänen tyttöystävänsäkään.

– Tämä on ollut todella rumaa, Granerud luonnehti.

Granerud ei sanojensa mukaan kadu sitä, mitä sanoi, vaan sitä, "miten asiat sanottiin".

– Yksi asia on, ettei ole tullut esiin, miten hyvä Kamil on.

Mäkiviikko päättyy keskiviikkona Bischofshofenissa. Granerud on sen kokonaistilanteessa kolmantena, ja hän kertoo vihaviestien vaikuttavan häneen ennen viimeistä kilpailua.

– Olen yrittänyt selittää ajatuksiani. Ei ole hauskaa, kun minun ja tyttöystäväni niskaan heitetään paskaa. 

Palautteen joukossa on ollut jopa uhkailua.

– Epämiellyttävimpiä ovat kommentit, joiden mukaan minun pitää olla huolissaan, kun menen Zakopaneen puolentoista viikon kuluttua.

Seurausta huonosta kääntämisestä?

Norjan mäkimaajoukkueen päävalmentaja Alexander Stöckl ja Granerud katsovat, että puolalaisten vahvat reaktiot olisivat seurausta puolalaismedian huonoista käännöksistä.

– Minusta tuntuu, että tämä on seurausta puolalaisen median luovasta kääntämisestä. He ovat saaneet asiat näyttämään huonommilta kuin ne todella ovat, Granerud sanoi.

Stöcklin mukaan Granerudin kommentit on käännetty Puolassa vähän eri tavalla kuin Granerud ne sanoi.

– He kääntävät Google-kääntäjällä tai jotain sellaista, Stöckl sanoi.

Stöckl puolusti Granerudia ja koki, että tämä reagoi jouduttuaan hyppäämään Innsbruckissa huonoissa oloissa.

– Hän menetti johdon ja on 20 pistettä perässä. Kaikki tapahtuu samaan aikaan. Kun saat mikrofonin naamasi eteen, et ole niin diplomaattinen, ja kaikki ymmärtävät sen, Stöckl totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja