Niko Kytösaho ja Antti Aalto liitelivät pisteille Innsbruckissa – Kamil Stoch otti komennon mäkiviikolla

Molemmat suomalaishyppääjät ylsivät pisteille Keski-Euroopan mäkiviikon kolmannessa osakilpailussa Innsbruckissa. Niko Kytösaho oli 21:s ja Antti Aalto 27:s.

Avauskierroksella 127 metriä hypännyt Aalto voitti oman parinsa Clemens Leitnerin, mutta 128 metriin yltänyt Kytösaho joutui hakemaan jatkopaikkaa hävinneiden listalta.

Jatkopaikka tuli lopulta kirkkaasti ja toisella kierroksella Kytösaho ponkaisi 125 metriin nousten lopputuloksissa kaksi sijaa ylöspäin. Aalto jäi puolestaan 122,5 metriin. Hänen sijoituksensa heikkeni kahdella pykälällä ensimmäisestä kierroksesta.

Kisan selvään voittoon liiteli jo avauskierroksen jälkeen kärkipaikkaa pitänyt puolalainen Kamil Stoch. Viimeisenä hyppääjänä tornista alas tullut Stoch ylsi aina 130 metriin, mikä riitti peräti 12 pisteen voittoon ennen Slovenian Anze Lanisekia, jonka toinen hyppy jäi 123,5 metriin. Kaksi seuraavaakin sijaa meni puolalaisille, kun Dawid Kubacki oli kolmas 1,3 pistettä Lanisekin perässä ja Piotr Zyla oli neljäs.

Stoch kasvatti mäkiviikon johtoaan Kubackiin 15,2 pisteeseen. Kolmantena on Innsbruckissa 15:nneksi jäänyt norjalainen Halvor Egner Granerud, joka on nyt 20,6 pistettä perässä. Mäkiviikon viimeinen osakilpailu hypätään keskiviikkona Itävallan Bischofshofenissa.