Miksi Janne Ahonen ei kerro siitä, onko hänen uransa päättynyt? Syyt löytyvät kymmenen vuoden takaa

Mäkihyppylegenda Janne Ahosen uran päättymisestä on ollut spekulaatioita ilmoilla. Ahonen ei ole Suomen joukkueen mukana, eikä häntä ole nähty jatkuvalla syötöllä mäessä. Miksi Ahonen ei sitten kerro siitä, jos hänen uransa on päättynyt?

Ahonen on ainoa viisinkertainen Keski-Euroopan mäkiviikon voittoja. Mitaleita hän on ottanut kaikilta tasoilta. On hopeaa olympialaisista, on henkilökohtainen ja joukkuekulta MM-tasolta, on mitaleita lentomäestä.

Ahonen on tehnyt häkellyttävän pitkän uran. Maailmancupissa hän debytoi jo aikanaan vuonna 1992.

Torstain pitkässä Tulosruudussa nähtiin pitkän linjan mäkihyppyselostajan Jani Uotilan tribuutti Ahoselle. Uotila paljasti sen, miksi Ahonen ei tule ilmoittamaan uran päättymisestä.

– Hän kertoi allekirjoittaneelle jo aiemmin sen, ettei hän tule enää koskaan lopettamaan uraansa. Siis kertomaan, että se on loppu nyt. Ahosta piinasi ajatus ensimmäisen lopetuspäätöksen, vuoden 2008 päättäjäisistä, Uotila käy läpi jutussa.

– Häntä jopa hävetti liian isot juhlat. Sitten hän pyörsi nopeasti päätöksensä.

Ahonen on ehtinyt lopettaa jo kahdesti aiemmin uransa. Se, jatkuuko ura, pysyy arvoituksena.

– Ahonen tietää yksin sen. Hän ei kerro sitä, jos näin on tapahtunut. Ahosen sanoin, ”en vain sitten enää ilmesty sinne mäelle”, Uotila jakaa jutussa Ahosen toteamuksen.

Muisteluvideo näkyy kokonaisuudessaan ylälaidasta.

Lue myös:

    Uusimmat