Mainos

Makian Totti Nyberg: "Yllätyin, kuinka vaikeaa Suomessa on olla yrittäjä"

Totti Nyberg on paitsi Makian kaupallinen johtaja myös yrittäjä. Omaa yritystoimintaansa pyörittäessä hänelle tärkeintä on laskutuksen sujuvuus. Zervant valikoitui Nybergin yrityksen laskutusohjelmaksi pienyrittäjien suosittelujen perusteella.

Toive vapaudesta johdatteli Totti Nybergin yrittäjän ja konsultin polulle neljä vuotta sitten.

– Vapaus on yllättänyt aika paljon: en ole tilivelvollinen kenellekään muulle kuin itselle ja verottajalle, Nyberg sanoo ja naurahtaa.

Suurimpana yllätyksenä on kuitenkin tullut se, miten paljon töitä joutuu tekemään, että saa palkkion päivän päätteeksi.

– Se yllätti, kuinka vaikeaa Suomessa on olla yrittäjä.

Tästä huolimatta hän kokee valinneensa oikein.

– Yrittäjäksi lähteminen oli oikea päätös, ja olen tosi tyytyväinen elämääni kaikin puolin. Hienointa yrittäjyydessä on se, että voin itse hallita omaa aikaani ja päättää, missä ja milloin työskentelen.

Projektit Nyberg valitsee hyväksi havaitsemansa kaavan mukaan: 90 prosenttia projekteista maksaa laskut, loput ovat sellaisia, jotka eivät välttämättä ole heti kannattavia, mutta saattavat poikia jotain suurempaa tulevaisuudessa.

– Otan projekteja, joista tykkään ja joiden tiedän pitävän kassavirran tasaisena. Mieluummin teen muutamat projektit hyvin kuin haalin hirveästi projekteja, joita en voi hoitaa niin hyvin kuin haluaisin.

"Mietin töitä koko ajan ja se on ihan fine"

Nyberg on paitsi yrittäjä myös vaatebrändi Makian kaupallinen johtaja. Hän on ollut mukana yrityksessä alkuajoista asti. Henkisesti Nyberg sanoo olevansa yrittäjä 24 tuntia vuorokaudesta viikon jokaisena päivänä.

– Mietin töitä koko ajan ja se on ihan fine, koska tykkään työstäni eikä työasioiden ajattelu vaikkapa iltaisin tuo ekstrastressiä, sanoo Totti Nyberg.

Välillä töistä on kuitenkin hyvä irtautua. Nybergille parasta vastapainoa työnteolle on ulkoilu yhdessä vaimon, kahden lapsen ja koiran kanssa.

– Kun olen kävelyllä perheeni kanssa, keskityn oikeasti juttelemaan lasteni ja vaimoni kanssa sen sijaan, että hoitaisin työasioita puhelimessa.

Vaikka työmatkat ovat kuluttavia, ne auttavat myös irtautumaan töistä ja arjen vilskeestä.

– Työmatkoilla on yleensä hetki aikaa olla hotellihuoneessa tai käydä kavereiden kanssa syömässä illalla. Joskus tuntuu, että työmatkat ovat melkein lomantynkää.

Laskutus ajan tasalle mistä päin maailmaa tahansa

Työnsä puolesta paljon matkustavalle Nybergille on tärkeää, että esimerkiksi laskutus hoituu näppärästi mistä päin maailmaa tahansa.

– Olen oppinut kantapään kautta, että tilitykset, laskut ja kaikki niin sanottu tylsä kirjanpitoduuni pitää hoitaa ajoissa.

Tämän hän oppi ensimmäisten Makian-vuosiensa aikana.

– Meillä oli aikoinaan paljon ongelmia laskutukseen ja kirjanpitoon liittyen. Kun ryhdyin yrittäjäksi ja konsultiksi, ne olivat ensimmäiset asiat, jotka tahdoin laittaa kuntoon.

Jokaisen yrittäjän painajainen: Totti Nybergin kertoo, millaisia haasteita hän on kohdannut yrittäjänä. Katso haastattelu alta.


Nybergiä ei arveluttanut mikään muu kuin se, mistä hän löytäisi mahdollisimman yksinkertaisen laskutusohjelman.

– Olin nähnyt, miten raskaita ja monimutkaisia ohjelmia isoissa yrityksissä saatettiin käyttää.

"Helppokäyttöinen ja kevyt ohjelma"

Apua yksinkertaisen ja toimivan laskutusohjelman löytämiseksi oli tarjolla sosiaalisesta mediasta.

– Kysyin frendeiltä Facebookissa, mikä olisi hyvä ohjelma. Sain 20 vastausta, joista 18:ssa suositeltiin Zervantia. Kaikki suosittelut tulivat pienyrittäjiltä, joten ajattelin ohjelman sopivan myös minulle.

Suomalaisyrityksen laskutusohjelma on ollut Nybergin käytössä siitä lähtien.

– En ole mikään teknologian ihmelapsi, eivätkä kirjanpito- tai talousasiat ole ikinä olleet vahvuuksiani, mutta Zervant on jopa minusta helppokäyttöinen ja kevyt ohjelma.

Nyberg kertoo, että Zervantissa häntä eniten auttanut asia on laskutuksen helppous.

– Jos kirjanpitäjäni tai asiakkaani tarvitsee laskun nopeasti, pystyn oikeasti hoitamaan laskutuksen viidessä minuutissa vaikka metromatkalla tai lentokentällä, Nyberg kiittelee.

Yrittäjille hänellä on laskutukseen liittyen selvä viesti: laskutus ei ole vaikeaa, kun sen hoitaa hyvin ja siihen on apuna sopivat ohjelmat.

– Vaikka olenkin myyntivetoinen kaveri, pystyn hoitamaan talousasiat hyvin, koska minulla on siihen oikeat työkalut.

Zervant

 • Pienyrittäjille suunnatun Zervant-laskutusohjelman avulla verkkolaskujen luominen ja lähettäminen onnistuu hetkessä.
 • Suomalaisyritys Zervant on valittu Pohjoismaiden lupaavimmaksi rahoitusalan Fintech-startupiksi.
 • Tällä hetkellä Zervantin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Ruotsi, Ranska, Saksa ja Iso-Britannia.
 • Lue lisää Zervantista täältä.

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

  MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.