Makasiinirakennus paloi maan tasalle Joensuussa

Vanha makasiinirakennus Joensuun keskustassa Pohjois-Karjalassa on palanut maan tasalle. Rakennus sijaitsee rautatieaseman läheisyydessä.

Päivystävän palomestarin mukaan palo sai ilmeisesti alkunsa rakennuksen yhteydessä sijainneen antiikkikaupan kattorakenteista. Syttymissyystä ei ole tietoa. Makasiinirakennuksessa on ollut kaupan lisäksi toimistotiloja. Vain rakennuksen pohjoispään palomuurin takainen osa saatiin osittain pelastettua.

– Rakennus on palanut samalla tavalla kuin nuotio, avopalona ja erittäin voimakkaasti. Hyvin samantyyppinen tilanne verrattuna siihen, kun VR:n makasiinit paloivat Helsingissä, kuvailee päivystävä palomestari Ville Pulkkinen.

Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen. Palosta leviää voimakkaasti savua, mutta ihmisiä ei ole jouduttu evakuoimaan. Savu on noussut tuulen ansiosta ylöspäin eikä kohti kaupunkia. Hajuhaitat ovat lähialueilla mahdollisia.

Läheinen tie on suljettu, ja ihmisiä kehotetaan välttämään oleskelua palopaikan läheisyydessä.

Palo syttyi kahden jälkeen yöllä.

Liikenneviraston mukaan junaliikenne on toistaiseksi poikki Joensuussa makasiinipalon vuoksi. Palo vaurioitti myös sähköradan rakenteita. Rata saadaan arvion mukaan kuntoon iltaan mennessä.

Junavuorot korvataan korjaustöiden ajan linja-autoilla rataosalla Joensuu-Parikkala.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat