Makasi Presidentinlinnan pöydällä - työsuhde irtisanottiin

Muuttoyhtiön pinna paloi muuttomieheen, joka yhtiön mukaan muun muassa makasi selällään pöydällä Presidentinlinnan aulassa. Muuttomies vei irtisanomisensa käräjille, jossa hän vaatii yhtiöltä yli 50 000 euron korvauksia.

Irtisanotun muuttomiehen mukaan Muuttohaukat laiminlöi kuorma-autoalan työehtosopimuksen noudattamisen. Suurin osa vaaditusta korvaussummasta koostuu kuitenkin siitä, että muuttomies katsoo olleensa irtisanomishetkellä luottamusmiehenä. Hänestä työsopimuksen päättämiseen ei ollut perustetta eikä oikeutta.   

Yhtiö kiistää miehen vaatimukset ja niiden perusteet. Yhtiön mukaan kuorma-autoalan työehtosopimus ei sovellu muuttoalalle. Yhtiön mielestä miestä ei ollut asianmukaisesti valittu luottamusmieheksi.  

Yhtiön mukaan työsuhteen irtisanomiseen ja jopa purkuun oli painavat perusteet. Muuttomiestä varoitettiin muun muassa makoilusta pöydällä Presidentinlinnan aulassa presidentin kanslian muuton yhteydessä. Pari päivää tämän jälkeen yhtiö sai kertomansa mukaan kansliasta puhelun, jossa kerrottiin, että työntekijä on riehunut ja meuhkannut linnassa, eikä hänellä ole enää asiaa sinne.  

Kiistaa puidaan Hyvinkään käräjäoikeudessa keskiviikkona ja torstaina. Todistajaksi on kutsuttu muun muassa presidentin kanslian palveluesimies.  

Lue myös:

    Uusimmat