Maistuisiko lounas pakkopaidassa ruumishuoneella?

Riian vanhan kaupungin sydämestä turisti voi löytää uskomattoman ruokapaikan. Sairaalaksi sisustettu Hospitālis-ravintola tarjoaa korkeatasoista ruokaa ympäristössä, joka saa vieraan pyörittämään silmiään. Aterian voi nauttia leikkaussalien lamppujen loisteessa metalliselta lautaselta, johon sairaalasarjoissa kerätään kaikki operaatiossa syntyvät ihmisjätteet.

Hospitālis-ravintolan idea on peräisin lääkäreiltä, mikä ei ole yllätys, kun paikkaan astuu sisään. Sairaalarekvisiittaa riittää joka lähtöön, sillä ravintolan sisustuksessa ovat auttaneet Latvian suurimmat sairaalat sekä Lääketieteen historian museo. Vaikka ravintolan sisustus on vitsi, ruoan kanssa ei leikitä. Hospitālis haluaa olla nimenomaan korkeatasoinen ruokaravintola.

– Jos asiakkaamme haluavat, he voivat olla potilaita ja valita ruokailupaikakseen tyylikkään ja steriilin leikkaussalin tai ruumishuoneen, ravintolan salipäällikkö Mārtiņš Lielpinks kertoo.

Jos vierailija on seikkailuihminen, ravintola tarjoaa useita jännittäviä annoksia. Ruokien esillepano on henkilökunnan mukaan silmiä hivelevä, esimerkiksi puristettuja aivoja oikean tai vasemman silmän kera. Tämä ruokalistan osa sisältää kuitenkin varoituksen, tarjoilun aikana potilas eli asiakas saatetaan pukea vaikkapa pakkopaitaan.

– Asiakas puetaan pakkopaitaan, jos hän tilaa jotain hullujen ruokalistalta. Mutta olemme muuttaneet käytäntöämme hieman niin, että pakkopaitaan pääsee halutessaan, vaikka ei tilaisikaan siitä menusta mitään. Lisäksi asiaan kuuluu, että sairaanhoitajat eli tarjoilijat syöttävät asiakasta, Lielpinks sanoo.

Mikäli haarukka ja veitsi eivät houkuta, ruokailuvälineeksi voi saada myös leikkaussalin instrumentteja. Ja jotta juomapuoli ei myöskään olisi liian tylsä, drinkkejä voi siemailla sairaalan lääkeruiskuista.

Hospitālis on omistajien mukaan paikka, jossa voi hymy huulilla kokea asioita, joita normaalisti pelkää. Mahtaako hymyä kuitenkaan irrota pakkopaidassa?

– Kaikki eivät halua tulla tänne ruokailemaan, mutta tämä on kuitenkin todella suosittu paikka, Lielpinks vakuuttaa.

Hospitālis, Tirgoņu street 4, Riga, LV-1050

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja