Mainonnan eettinen neuvosto ei ottanut kantaa perussuomalaisten poistettuun vaalimainokseen

Mainonnan eettinen neuvosto on jättänyt käsittelemättä lausuntopyynnön liittyen perussuomalaisten asuntojonomainokseen, joka poistettiin kuntavaalien alla Helsingin katukuvasta.

Lausuntopyynnön teki ulkomainosyhtiö JCDecaux. Se ja Helsingin kaupungin liikelaitos vetivät pois jo katukuvassa olleen mainoksen, jonka katsottiin vihjanneen maahanmuuttajien suosimiseen Helsingin vuokra-asuntojen asukasvalinnoissa.

Perusteluissaan neuvosto kertoo, ettei se arvioi poliittisen mainonnan sisältöä tai markkinoinnin mahdollista lainvastaisuutta. Molemmat tekijät eritellään neuvoston sääntöjen ensimmäisessä pykälässä.

JCDecaux oli pyytänyt lausuntoa siitä, oliko ulkomainos hyvän tavan vastainen tai lainvastainen esimerkiksi rasistisuuden vuoksi.

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoyhtiö Heka on kertonut julkisuudessa katsoneensa, että mainos sisälsi väärää ja harhaanjohtavaa tietoa. Perussuomalaiset protestoi mainoksen poistamista.

Mainonnan eettisen neuvoston toiminnasta vastaavat Keskuskauppakamari ja alan järjestöjä edustava Mainonnan neuvottelukunta.

Riikka Purra, millainen puolue perussuomalaiset on puheenjohtajan vaihtumisen jälkeen? 8:01
Riikka Purra, millainen puolue perussuomalaiset on puheenjohtajan vaihtumisen jälkeen?

Lue myös:

    Uusimmat