Mahtipontinen miljardihanke yllätti – KOK ei tiennyt Saudi-Arabian kisaisännyydestä

1:00
Katso videolta, miltä Saudi-Arabian hulppea talviurheilukeskus voisi näyttää.

Saudi-Arabia valittiin vuoden 2029 Asian Winter Games -talviurheilukisojen järjestäjäksi, mutta Kansainvälinen olympiakomitea ei tiennyt asiasta.

Aasian olympianeuvosto OCA valitsi Saudi-Arabian mahtipontisen miljardihankkeen Asian Winter Games -talviurheilukisojen isännäksi vuodelle 2029. Hanke on herättänyt urheilumaailmassa paljon ihmetystä, sillä Saudi-Arabia sijaitsee maailmankolkassa, joka on tunnettu lähinnä poikkeuksellisen korkeista lämpötiloista.

Myös Kansainväliselle olympiakomitealle Saudi-Arabian valinta tuli yllätyksenä.

– KOK:ta ei kuultu OCA:n päätöksestä Aasian talvikisojen osalta, eikä se osallistunut päätöksentekoprosessiin, KOK:n tiedottaja sanoi.

Saudi-Arabiassa ei ole mitään infrastruktuuria talvilajien harrastamista varten, ja valtio onkin kertonut mahtipontisesta suunnitelmasta, jonka mukaan kisapaikat rakennetaan 500 miljardilla.

Kestävä kehitys on KOK:n asialistalla, mutta Saudi-Arabian hurjassa talviurheilusuunnitelmassa siitä ei ole tietoakaan.

– Olympiakisojen osalta KOK teki olympiaohjelmassa 2020+5 selväksi, että olemassa oleville tapahtumapaikoille on selkeä etusija. Jos niitä ei ole, kannustetaan tilapäisten tapahtumapaikkojen käyttöön, KOK:n puhemies kertoi Reutersille.

Saudi-Arabiaan on tarkoitus rakentaa 500 miljardilla jättikaupunki ja talviurheilukeskus. Voit lukea niistä tarkemmin tästä linkistä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja