Mainos

Maduro ja oppositio keskustelupöytään Venezuelassa

Venezuelassa presidentti Nicolas Maduro ja oppositio ovat aloittaneet keskustelut maan vaikean poliittisen kriisin laukaisemiseksi.

Sunnuntai-iltainen tapaaminen oli ensimmäinen virallinen tapaaminen sitten tammikuun, jolloin oppositio nousi parlamentissa enemmistöasemaan. Kriisitapaamisen välittäjänä toimi katolinen kirkko. 

Maduron lisäksi keskustelupöydässä on ollut vastapuolelta muiden muassa oppositioliittouma MUD:n johtaja Jesus Torrealba. Välittäjänä keskusteluissa on katolista kirkkoa johtava Vatikaani, jonka edustaja on ottanut osaa debattiin.

Katolinen kirkko on tiedottanut, että osapuolet ovat sopineet tulevien päivien keskustelujen asialistasta. Tulevan vuoropuhelun aiheita ovat muun muassa talous- ja sosiaalikysymykset, ihmisoikeudet ja vaalien aikataulut.  

Venezuelan yhä kärjistynyt kriisi on vaatinut viime päivinä jopa kuolonuhreja. Maassa järjestettiin juuri presidentin vastainen yleislakko.

Oppositio syyttää Maduroa maan syöksemisestä talouskaaokseen. Venezuelalla on maailman laajimmat tunnetut öljyvarannot, mutta öljynhinnan lasku on ajanut maan lamaan.

1:06

1:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.