Madonna aloitti odotetun maailmankiertueensa – osoitti olevansa edelleen popin kiistaton kuningatar

Rohkea show! – Madonna avasi kiertueensa komeasti Lontoossa 0:52
Rohkea show! – Madonna avasi kiertueensa komeasti Lontoossa

Madonna aloitti maailmankiertueensa.

Popin kuningatar Madonna  aloitti pitkään odotetun Celebration Tour - maailmankiertueensa Lontoon O2 -areenalta.

People-lehden mukaan keikasta ei jäänyt epäselväksi, että Madonna on edelleen popin kiistaton kuningatar. Lehden mukaan yli 20 000 ihmistä tanssi koko kaksituntisen shown ajan.

Keikan alkupuolella koettiin tekninen ongelma, jonka aikana Madonna jutusteli yleisölleen hyväntuulisena kertoen tarinoita nuoruudestaan.

– Kun olin ensimmäisessä bändissäni olin rahaton ja nälkäinen. Luojan kiitos näin tulevaisuuteen, Madonna vitsaili ja jatkoi, ettei hän pystynyt käymään tuolloin edes kylvyssä.

– Tapailin miehiä, joilla oli suihkut ja kylpyammeet, hän jatkoi ja sai fanit nauramaan.

Selvittyään teknisistä ongelmista konsertti jatkui Madonnan esittäen 40 suurinta hittiään, kuten Like a Prayer, Vogue, Ray of Light, Erotica ja Holiday.

Konsertin sykähdyttävimmät hetket koettiin, kun hän esitti yhdessä tyttärensä Lourdesin kanssa kappaleen Little Star. 65-vuotias Madonna otti kantaa myös Israelin ja Palestiinan väliseen konfliktiin, sekä Ukrainan sotaan.

– Maailmassa tapahtuu todella paljon asioita, joita on tuskallista todistaa, hän sanoi

– Sydämeni särkyy, kun näen lasten, teinien ja vanhusten kärsivän. Vaikka sydämemme on särkynyt, uskoamme ei voi murtaa, Madonna lisäsi.

Lähteiden mukaan showssa koettiin lukuisia spektaakkelimaisia hetkiä, kuten monia vaatteenvaihtoja, sekä ilma-akrobatiaa.

Kiertueen Pohjois-Amerikan keikkoja jouduttiin siirtämään tähden terveydentilan vuoksi. Madonna kiidätettiin sairaalaan bakteeritulehduksen vuoksi 24. kesäkuuta. Hän joutui tuolloin tehohoitoon ja oli sairaalassa useita päiviä. Heinäkuussa Madonna julkaisi päivityksen voinnistaan ja kertoi tuolloin olevansa kiitollinen siitä, että sai vielä jatkaa elämäänsä. Elokuussa ilmoitettiin tähden olevan valmis esiintymään.

BBC:n mukaan kiertue käy 15 maassa. Mukana on 80 tonnia painava kiertuekalusto, joka sisältää muun muassa yli 600 valoa ja 14 spottia, 3 liikuteltavaa kuntosalia, 40 paria nyrkkeilyhanskoja, sekä kahdeksan ilmankostuttajaa Madonnan pukuhuoneeseen. 

Poptähden loppuunmyyty konsertti Lontoossa aloitti hänen 78 konsertin kiertueensa. Celebration-kiertue päättyy huhtikuussa 2024 New Yorkiin.

– Toivon antavani faneilleni shown, jota he ovat odottaneet, Madonna sanoi Celebration Tourin lehdistötilaisuudessa viime tammikuussa. 

Lähteet: People, BBC, Sky News

 

Lue myös:

    Uusimmat