Madagaskarin armeija valtasi presidentin palatsin

Levottomuudet ovat yltyneet äärimmilleen Itä-Afrikan rannikolla sijaitsevassa saarivaltiossa. Oppositiota tukeva Madagaskarin armeija on vallannut presidentin palatsin Madagaskarin pääkaupungissa Antananarivossa.

Armeijan tankit vyöryivät kaupungin kaduille, ja sotilaat miehittivät presidentin palatsin.

Presidentti Marc Ravalomanana ei kuitenkaan ollut sisällä palatsissa. Hänen arvellaan piileskelevän toisessa palatsissaan keskustan lähistöllä.

Myös maan keskuspankki on nyt sotilaiden hallinnassa.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan ammuskelut alkoivat muutamia tunteja sen jälken, kun oppositiojohtaja Andry Rajoelina käski maan armeijaa pidättämään presidentin maanpetturuudesta. Armeija on ilmoittanut tukevansa oppositiota 99-prosenttisesti.

Madagaskarin saarella on ollut kapinointia ja levottomuuksia tammikuusta lähtien.

"Tämän päivän tavoitteet saavutettu"

Armeijan everstin mukaan armeija ei tänään aio tehdä enää uusia hyökkäyksiä.

- Palatsi on miehitetty. Se oli tämän päivän tavoitteemme ja tehtävämme, nimettömänä pysytellyt eversti totesi uutistoimisto Reutersin toimittajalle palatsirakennuksessa.

Haastatellun everstin mukaan armeijalla ei ole ainakaan toistaiseksi aikomusta vyöryttää tankkeja sen palatsin edustalle, jossa presidentti piileskelee.

Oppositiojohtaja Rajoelina kiisti myöhään illalla, että hän olisi antanut miehityskäskyn armeijalle. Hän ei myöskään vielä paljastanut, aikooko saapua miehitettyyn palatsiin huomenna.

- Tulevien 48 tunnin aikana tulee kuitenkin tapahtumaan paljon, Rajoelina kertoi uutistoimisto Reutersille.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat