Macron: Nokia ei noudata Ranskan kanssa sovittuja ehtoja

Ranskan presidentti Macron moittii Nokiaa 3:33

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tyytymätön Nokian aikeisiin vähentää satoja työpaikkoja Ranskassa.

Macron sanoi lehdistötilaisuudessa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa, että Nokia ei kunnioita ehtoja, jotka neuvoteltiin Ranskan hallituksen kanssa, kun Ranska hyväksyi verkkoyhtiö Alcatel-Lucentin myynnin Nokialle.

Macron oli neuvottelujen aikana Ranskan talousministeri ja osallistui ehtojen neuvotteluun.

– Nokia on yksityinen suomalainen yritys, mutta totesin pääministerille, että Nokiaa tuettiin operaatiossa Alcatel-Lucentin hankkimiseksi. Se mitä Nokia ilmoitti äskettäin ei vastaa sitä, mihin Nokia lupasi sitoutua Ranskan hallitukselle. Ilmaisin tästä huoleni pääministerille ja totesin, etten anna tässä periksi, Macron sanoi.

Macronin mukaan on vakavaa, että Nokia ei kunnioita sitoumuksiaan.

– Se on vakava asia, Macron sanoi.

Sipilä sanoi, ettei voi ottaa asiaan kantaa, koska Nokia on yksityinen yhtiö.

– Valtio ei ole omistajana yrityksessä, enkä itsekään enää omista kyseisen yhtiön osakkeita. Tiedän yhtiön luotettavaksi kumppaniksi, uskon että asia järjestyy.

Nokia ilmoitti äskettäin aikovansa karsia päällekkäisyyksiä ja vähentää Ranskassa noin 600 työpaikkaa. Macronin mukaan Nokia on sittemmin perunut puheitaan.

Nokian viestinnästä vastattiin illalla MTV Uutisille, että Nokia kunnioittaa Ranskassa antamiaan sitoumuksia ja yhtiö on pitänyt koko ajan ranskalaisia ajan tasalla.

Juttua muokattu klo 21.33: Lisätty Nokian kommentti.

Lue myös:

    Uusimmat