Macron kasvattanut etumatkaa Le Peniin Ranskassa

Ranskassa keskustalainen riippumaton presidenttiehdokas Emmanuel Macron on kasvattanut etumatkaansa äärioikeiston Marine Le Peniin. BFMTV:n ja L'Express-lehden teettämässä kyselyssä Macronin kannatus oli noussut kolme prosenttiyksikköä 62 prosenttiin ja Le Penin laskenut saman verran 38 prosenttiin. Presidentinvaalien toinen kierros pidetään sunnuntaina.

Tuore kysely tehtiin keskiviikon tv-väittelyn jälkeen, jossa Macronin katsottiin menestyneen paremmin.

Kyselyn mukaan yli puolet niistä ranskalaista, jotka aikovat äänestää Macronia, tekevät niin ensi sijassa vastustaakseen Kansallisen rintaman Le Peniä. Yli puolet ensimmäisellä kierroksella laitavasemmiston Jean-Luc Melenchonia äänestäneistä aikoo antaa toisella kierroksella äänensä Macronille.

Varmoista tai melko varmoista äänestäjistä joka viides ei ole kyselyn mukaan vielä päättänyt, kummalle ehdokkaalle aikoo antaa tukensa.

Tänään on virallisen vaalikampanjoinnin viimeinen päivä. Sekä Macron että Le Pen ovat päivän mittaan vielä useaan otteeseen lehdistön tentattavina. Huomenna vaalien aattona ei enää kampanjoida eikä mielipidekyselyitä saa enää tehdä.

Macron kertoo jo päättäneensä, kenet hän haluaa pääministeriksi, jos tulee valituksi presidentiksi. Macronin mukaan hän ei ole kuitenkaan kertonut asiasta vielä edes valitulle itselleen.  

Lue myös:

    Uusimmat