Mainos

Maatalousministerien EU-kokous alkaa huomenna – ilmastoasiat ja maanviljelys tärkeinä keskustelunaiheina: "Viljelijöiden aktiivinen rooli ilmastohaasteiden ratkaisijana on keskeinen"

3:38
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä uskoo hallituksen pystyvän vastaamaan ilmastopaneelin vaatimuksiin.

EU:n maatalousministerit keskustelevat ensi viikolla Helsingissä siitä, miten maaperään voitaisiin sitoa entistä enemmän hiiltä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) isännöimät kokousvieraat tutustuvat myös suomalaiseen maatilaan ja metsänhoitoon.

Sopivilla viljelymenetelmillä ja maankäytön ratkaisuilla pellot voivat sitoa nykyistä enemmän hiiltä ilmakehästä ja toimia hiilivarastoina. Viime vuosikymmeninä peltojen hiilivarastot ovat EU:ssa yleisesti pienentyneet.

Maatalousministereiden epävirallisessa kokouksessa pohditaan, miten hiilensidontaa maataloudessa voitaisiin parhaiten edistää muun muassa tulevalla yhteisellä maatalouspolitiikalla ensi vuoden jälkeen.

– Viljelijöiden aktiivinen rooli ilmastohaasteiden ratkaisijana on keskeinen, siksi haluamme lisätä keskustelua hiilensidonnan tuomista mahdollisuuksista, Leppä sanoo tiedotteessa. 

EU-kokous vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikennejärjestelyihin

Maatalousministerikokous vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikennejärjestelyihin sunnuntaista tiistaihin.

Helsinkiin vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa liikenteelle sunnuntaina, jolloin liikennekatkoksia on odotettavissa Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan hotellien välillä sunnuntai-iltaan asti.

Tapaamisen viimeisenä päivänä liikenne ruuhkautuu etenkin Helsingin ydinkeskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja