Mainos

Maaseutunuorten iloinen joulutervehdys meni mönkään – useita puheluita hätäkeskukseen

Nuorilla MTK:n jäsenillä eli Maaseutunuorilla on ollut jo vuosia kaunis tapa sytyttää joulutulia teiden varsille ympäri Suomea. Näin nuoret haluavat muun muassa kiittää kuluttajia kotimaisen ruoan suosimisesta.

Etelä-Savon Joroisissa valtatie 5:n varrella liekit loimottivat perjantaina kuitenkin niin hurjasti, että useampi autoilija soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti talon olevan tulessa.

– Siinä oli tulien takana traktorin peräkärryyn kiinnitetty iso valkoinen lakana ja siinä oli iso joukko jätkänkynttilöitä, jotka loimottivat lakanaa vasten, kertoo päivystävä palomestari Harri Paunonen.

– Se näytti aivan siltä kuin olisi ollut rakennus tulessa.

Spektaakkeli aiheutti myös kitkaa vilkasliikenteiselle Viitostielle, kun autoilijat hidastivat vauhtia töllistelläkseen tulta.

Paunonen kiiruhti paikalle ja pyysi nuoria sammuttamaan tulet.

Joroisten Maaseutunuorten vastaava Satu Naukkarinen kertoo nuorten huomanneen autojen hidastavan vauhtia tulien kohdalla. Sitten he ihmettelivät hälytysajoneuvoja.

– Ensimmäisenä tuli poliisi käymään ja siitä meni hetki, kun tuli tulenjohtoauto käymään tässä, hän kertoo.

Ilmoitus olisi tarvittu

Tulia on poltettu samassa paikassa soraharjun päällä neljä viisi vuotta, eikä tällaisia ongelmia aiemmin ole ollut, Naukkarinen tuskailee. Hän ihmettelee, miten järjestön valtakunnallisesta tapahtumasta ei ole tieto kulkeutunut viranomaisille.

– Olisi pitänyt antaa ilmeisesti häkeen (hätäkeskukseen) erillinen ilmoitus, hän puntaroi.

Palomestari Paunonen on samaa mieltä ja muistuttaa, että isosta avotulesta näkyvällä paikalla pitää ilmoittaa hätäkeskuksen lisäksi myös paikalliselle pelastuslaitokselle.

Maaseutunuoret saivat kuitenkin jatkaa tilaisuudessaan nuotion polttoa, ja heidän lakanansa valaistiin led-valolla. Tarjolla oli glögiä ja makkaraa.

Ensi vuodeksi Joroisten maaseutunuoret aikovat keksiä uuden paikan joulutapahtumalleen, Naukkarinen arvioi.

– Tämmöiset joulutulet oli tällä kertaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.