Mainos

Kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan mahasyöpä uusiutui, kertoo ikävät uutiset koskettavassa tekstissä: "Nämä eivät ole jäähyväiset – olen elänyt huikean hienon elämän"

0:55
Näin kansanedustaja Maari Feldt-Ranta kertoi sairaudestaan SuomiAreena-tapahtumassa kesällä 2016.

Kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta kertoo Facebookissa jäävänsä sairauslomalle, koska hänen mahasyöpä on uusiutunut. Feldt-Ranta ilmoittaa samalla, ettei hän ole sen vuoksi ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

– Huonoja uutisia on aina vaikea kohdata ja kertoa, mutta nekin kuuluvat elämään. Omalta kohdaltani ikävä uutinen on, että mahasyöpäni on uusiutunut. Siksi jään sairaslomalle kansanedustajan tehtävästäni, enkä enää pysty olemaan ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, hän kirjoittaa.


Kiittää kaikkia myötäelämisestä

Feldt-Ranta kertoo saaneensa aiemmin paljon tukea ja myötätuntoa kamppaillessaan syövän kanssa.

– Olen halunnut kertoa näistä asioista myös julkisesti, jotta oma esimerkkini antaisi lohtua ja toivoa muille samaan tilanteeseen joutuville. Kiitän teitä kaikkia kaikesta myötäelämisestä. Tänäänkin toivon, ettei tilannettani surkuteltaisi; olen elänyt huikean hienon elämän, joka edelleen jatkuu.

– Mottoni on ollut ”jonain päivänä kuolen, mutta kaikkina muina päivinä elän” ja näin todella olen tehnyt ja aion tehdä jatkossakin, hän sanoo.

Tuli isoäidiksi ja kihlautui

Feldt-Ranta sairastui ensimmäisen kerran syöpään vuonna 2009.

– Sairastumiseni jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta. Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi, hän kirjoittaa Facebookissa.

– Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden.

Feldt-Ranta kertoi jouluaattona Facebookissa kihlautuneensa puolisonsa, MTV Uutisten politiikan toimittajan Vesa Kallionpään kanssa. Pariskunta on ollut yhdessä yli viisi vuotta.

Keskittyy nyt yksityisempään elämänvaiheeseen

Feldt-Ranta aikoo nyt keskittyä yksityisempään elämänvaiheeseen.

– Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen. Jos mietit, onko jotain mitä voit tehdä hyväkseni - pidä huolta läheisistäsi ja nauti jokaisesta päivästä, minkä elämä eteen tuo, hän kirjoittaa.

– Muista rakentaa onnea ja oikeudenmukaisuutta myös yhteiskunnassa. Elämälle kiitos.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja