Edesmennyt Maarit Feldt-Ranta suunnitteli omat hautajaisensa, kertoo Eero Heinäluoma Demokraatissa: "Valitsi arkunkin: vaatimattomista vaatimattomin köyhäinarkku"

Eero ja Eveliina Heinäluoma muistelevat edesmennyttä SDP:n entistä kansanedustajaa Marit Feldt-Rantaa Linnan juhlien alla 10:35
Europarlamentaarikko Eero ja kansanedustaja Eveliina Heinäluoma muistelivat Maarit Feldt-Rantaa Linnan juhlien etkolähetyksessä.

SDP:n entinen kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta menehtyi marraskuun lopussa. Puolueen entinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma kertoo Demokraatin nekrologissa Feldt-Rannan valinneen oman hautajaisarkkunsa "kunnioituksesta lähtökohdilleen".

12 vuotta kansanedustajana toiminut Feldt-Ranta menehtyi 27. marraskuuta syöpään 51-vuotiaana.

Demokraatti-lehti on julkaissut europarlamentaarikko Heinäluoman muistokirjoituksen kuolleesta kollegasta. 

– Maarit Feldt-Ranta oli lähtöisin vaatimattomista oloista. Sokea isä opetti Maaritille laaja-alaisen sivistyksen merkityksen. Äiti kantoi aamupostit ja antoi eväät omatoimisuuteen ja aktiivisuuteen, Heinäluoma kirjoittaa.

"Elämänilo ja lämpö säilyvät ikuisesti mielissämme"

Feldt-Ranta oli Heinäluomalle pitkäaikainen ystävä ja työtoveri erilaisista politiikan tehtävistä.

Heinäluoman mukaan tämän vuoden alussa uusiutunut vatsasyöpä ei lannistanut Feldt-Rantaa. "Lämmin, välittävä ja huumorintajuinen" poliitikko ehti suunnitella omat hautajaisensakin.

– Kunnioituksesta lähtökohdilleen hän valitsi arkunkin: vaatimattomista vaatimattomin köyhäinarkku, Heinäluoma kirjoittaa.

– Maaritin poismeno on suuri suru läheisille ja ystäville. Maaritin muisto, aate, elämänilo ja lämpö säilyvät ikuisesti mielissämme.

Muistokirjoituksessaan Heinäluoma tuo esiin myös tärkeät vapaaehtoistyöt, lapset ja lapsenlapsen sekä suomenruotsalaisuuden oleellisena osana Feldt-Rantaa.

Lue myös:

    Uusimmat