Maaret Kallion työ on psyykkisesti kuormittavaa – näillä keinoilla hän palautuu arjessaan

1:23
Katso, millä tanssilla Maaret ja Sami aikovat ehkä lähteä liikkeelle ja mistä Maaretilla nousee heti syke!

Psykoterapeutti Maaret Kallio uskoo, että syksyn myötä haasteet lisääntyvät.

Psykoterapeutti Maaret Kallio on tottunut ajattelemaan palautumistaan arjessa todella paljon, koska hänen työnsä on etenkin psyykkisesti valtavan kuormittavaa. Kallio on yksi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman 15. kauden oppilaista, joten palautuminen nousee tänä syksynä entistäkin tärkeämpään rooliin.

– Jos saa olla mukana pitkään, niin haastavinta tulee varmasti olemaan, kun sen myötä aletaan painia syksyllä väsymyksen kanssa. Siitä en osaa sanoa mitään, mikä on vaikeaa ja helppoa, kun en osaa mitään, Kallio kertoi tanssikokemuksestaan.

Palautumiseen Kalliolla on useita keinoja.

– Perheen kanssa oleminen ja luonto ovat todella tärkeitä. Koirani Nekun, joka on vastaanotollakin mukana, kanssa ollaan metsässä ja uidaan luonnonvesissä. Metsää ja merta rinnalle! Tässä tulee olemaan paljon vauhtia, ihmisiä, virikkeitä ja ärsykkeitä. Vaikka ne olisivat kivojakin, niin kyllähän ne kuormittavat, Kallio pohti.

Kallion lähipiiri oli sitä mieltä, että vihdoin hän on mukana suositussa tanssiohjelmassa.

– Olen harkinnut aikaisemminkin, mutten ole uskaltanut. Läheiset ovat olleet sitä mieltä, että hyvä, kun menen mukaan leikkimään ja oppimaan.

Hän suostui, kun oli saanut kerättyä riittävän määrän rohkeutta.

– Viimeiset vuodet ovat olleet raskaita maailmassa ja Suomessa, niin ajattelin, että tämä on myös mielenterveysteko. Pitää vaalia kaikkea hyvää, leikkiä ja iloa. Syksy tuo todennäköisesti kaikkea vaikeaa uutisoinnissa ja muussa, niin jos me voimme tuoda siihen glamouria joukkoon, niin se on todella mielenterveystyötä, Kallio kertoi.

Kallion parina on tanssinopettaja Sami Helenius, joka kokee, että heillä on Kallion kanssa hyvä yhteys.

– Ja ikä on tarkistettu, että olemme samaa vuosikertaakin: -77, Helenius vitsaili.

Kallio analysoi, että molemmissa on perusrauhaa, vaikka hän hieman eloisampi saattaakin olla. Paria yhdistää selvästi myös huumori.

– Menemme hyvällä mielellä, eikä piiskaamalla. Eikö niin, Sami, Kallio kysyi ja loi merkitsevän katseen tanssipartneriinsa.

Tanssii Tähtien Kanssa -livelähetykset alkaavat su 4.9. klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Tanssikupla mtv-palvelussa maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja