Tanssijännitystä poteva Maaret Kallio painottaa mielenterveyden vaalimista: "Tämä on minulle aika vaikeaa"

Maaret Kallio ja Katri Mäkinen muistuttavat mielenterveyden tärkeydestä 4:17
Maaret Kallio ja Katri Mäkinen saivat paljon irti parinvaihtoviikosta.

Maanantaina 10. lokakuuta vietetään maailman mielenterveyspäivää.

Psykoterapeutti Maaret Kallio muistutti Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman parinvaihtojakson jälkeen, että mielenterveyttä tulisi tarkastella ennen kaikkea ennaltaehkäisevästi. 

– Haluan sanoa sen, että emme ajattelisi mielenterveyttä vaan sairauksien kautta. Meidän pitää ajatella sitä myös ennaltaehkäisevästi ja mitä hyvää voimme tehdä sen eteen. Se on terveyttä! Ja sitä pitää hoitaa esimerkiksi tanssimalla, onkimalla tai läheisten ihmisten kanssa, Kallio muistutti.

Kallio on kertonut avoimesti jännittävänsä tansseja etukäteen kovasti, sillä tanssitaustaa hänellä ei juurikaan ole. Avoimuus on otettu kuitenkin sosiaalisessa mediassa ilolla vastaan.

– Olen kertonut avoimesti, että tämä on minulle aika vaikeaa. Tätä en osaa juurikaan, mutta olen jakanut jännitykseni avoimesti. Yksi kirjoitti (somessa), että olet meidän kaikkien jännittäjien soturi.

Myös tähtiopettaja Katri Mäkinen on samoilla linjoilla.

– Kantava ajatus on ollut se, että voimme kannustaa muita tavoittelemaan unelmiaan ja haastamaan itseään. Toivottavasti voimme olla esimerkki siinä, Mäkinen kertoo.

Parinvaihtoviikko oli Kallion mukaan piristävä elementti pitkässä TTK-kisassa. 

– Viikko on ollut erittäin raikas ja napakka. Katri on nopea. Pidän siitä, että ei turhaa lörpötellä.

Samalla Kallio toteaa, että hänen on helppo mietiskellä ja analysoida omaa suoritustaan, mutta moiseen ei ollut parinvaihtoviikolla aikaa.

– Rupean helposti miettimään ja analysoimaan ja minut on siihen koulutettu, mutta tässä se ei toimi yhtään. Se on ollut törkeän hyvä. Se on kuin avanto, sinne täytyy vaan mennä, Kallio vertaa.

Katso Kallion ja Mäkisen iloinen samba tästä!

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Tanssikupla MTV Katsomossa maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.



Lue myös:

    Uusimmat