Lumi tuiskusi ja salamat sinkoilivat viime yönä talven loppuhuipennuksessa: Kun nyt katsoo ulos, tätä on vaikea uskoa, mutta ensi viikolla jopa +15 astetta!

Etelä-Suomessa yksi historian oudoimmista talvista sai viime yönä näyttävän loppuhuipennuksen: Lunta pyrytti kuin viimeistä päivää ja raekuurojen keskellä iskivät salamatkin. Lumista maisemaa ikkunasta katsellessa onkin vaikea uskoa, että ensi viikolla hätyytellään 15 asteen lämpötiloja.

– Etenkin keskiseen Suomeen lunta on pyryttänyt useampi sentti ja ajokeli on ollut paikoin erittäin huono, meteorologi Markus Mäntykannas kertoi MTV:n Uutisaamussa.

Mäntykannaksen mukaan sade on etelämpänä ollut lumiraetta, jsta on kuitenkin Uudellemaallekin kertynyt useiden senttien lumikerros. Jos joku Kotkan suunnalla yllättyi viime yönä sateen keskellä jyrinästä, Mäntykannaksella oli siihenkin vastaus.

– Salamointi on ihan normaali ilmiö voimakkaissa lumiraekuuroissa.

Saderintama jatkaa lumisena iltapäivällä Kainuusta Länsi-Suomeen ulottuvalla vyöhykkeellä. Myös tuuli voi lähestyä myrskylukemia sisämaassakin. Lapissa on sen sijaan kaunis pakkaspäivä.

Lauantaina sää selkenee iltapäiväksi, jolloin maan eteläosissa on viitisen astetta lämmintä ja komea ulkoilupäivä.

Sää lauhtuu entisestään sunnuntaina, mutta sitä edeltää kova pakkasyö, kun mittari menee 5-15 astetta miinukselle.

Mutta sitten, sitten...

– Takanani alkaa olla aika keltaista karttaa, Mäntykannas paljastaa alkuviikon lämpötiloista.

Kartoilla maanantaista keskiviikkoon vilkkuu Etelä-Suomessa ja etenkin maan itäosissa 13 plusasteen lukemia. Niinpä viime yön lumet ovat pian historiaa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja