"Maanalaisten kaupunkien verkosto" – Wagner-pomo Prigozhin paljastaa, miksi Venäjä haluaa Bahmutin

Putin ja Wagnerin johtaja Prigozhin ovat liittolaisia, mutta voiko heistä tulla vihollisia? 6:55
MTV Uutiset Live 20.11.2022: Putin ja Wagnerin johtaja Prigozhin ovat liittolaisia, mutta voiko heistä tulla vihollisia?

Pahamaineisen palkkasotilasyhtiön omistaja ja Putinin lähipiiriin kuuluva Jevgeni Prigozhin kertoo erikoisen syyn, miksi Ukrainan kaupunki Bahmut on niin tärkeä venäläisille. Asiasta kirjoittaa Reuters.

Itä-Ukrainassa sijaitseva, pieni Bahmutin kaupunki kiinnostaa Venäjän armeijaa ja Wagnerin palkkasotilasryhmää, koska sen "maanalaisiin kaupunkeihin" voisi sijoittaa joukkoja ja panssarivaunuja.

– Kirsikkana kakun päällä on Soledarin ja Bahmutin kaivosten järjestelmä, joka on oikeastaan maanalaisten kaupunkien verkosto, Prigozhin maalaili lehdistöpalvelunsa Telegram-kanavalla.

Prigozhin kutsui aluetta "logistiikkakeskukseksi".

Prigozhin selittää, että ihmiset ja panssarivaunut sekä jalkaväen taisteluajoneuvot voisivat liikkua ympäriinsä 80–100 metrin syvyydessä.

Alueen laajoissa suola- ja muissa kaivoksissa kerrotaan olevan yli 100 kilometriä tunneleita.

Reuters kirjoittaa alueen kätkevän sisälleen myös valtavan maanalaisen huoneen, jossa on rauhan aikana järjestetty jalkapallo-otteluita ja klassisen musiikin konsertteja.

Venäjän viisi kuukautta kestänyt yritys Bahmutin valtaamiseksi on hämmentänyt joitain länsimaisia asiantuntijoita, jotka ovat kutsuneet mahdollista voittoa Bahmutista Pyrrhoksen voitoksi Venäjälle. Termillä viitataan voittoon, joka vaatii raskaita menetyksiä.

Satelliittikuvat ennen ja nyt: Bahmut on tuhoutunut lähes täysin Venäjän hyökkäyksessä 1:25
Tuoreet satelliittikuvat paljastavat, miteen pahoin Bahmut on tuhoutunut Venäjän iskussa vain viiden kuukauden aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat