Maalivahti Ville Husso joutui yllättäen kovaan paikkaan NHL:ssä – Coloradon Artturi Lehkoselta huikea ilta

St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso sai pikakomennuksen tolppien väliin viime yönä pelatussa ottelussa, kun Jordan Binnington loukkaantui ensimmäisessä erässä. Colorado Avalanche jyräsi 5–2-voittoon.

Artturi Lehkonen iski kaksi maalia Coloradolle ja Mikko Rantanen saalisti kaksi syöttöpistettä, kun NHL:n runkosarjan kärkijoukkue hyppäsi jälleen johtoasemaan ottelusarjassa St. Louisia vastaan.

Pudotuspelien viimeiset kaksi viikkoa sivusta seurannut Ville Husso sai komennuksen St. Louisin maalinsuulle, kun ykkösvahti Jordan Binnington jätti kaukalon törmäystilanteen jälkeen ensimmäisessä erässä. Binnington yritti aluksi jatkaa pelaamista, mutta vaikutti olevan kivuissa yrittäessään hakea torjunta-asentoa ja luisteli sitten pois jäältä.

Husso torjui ottelussa 19 kertaa ja päästi taakseen neljä osumaa. Viimeisen 5–2-osuman Lehkonen teki tyhjiin.

Lehkosen ensimmäinen maali nosti Coloradon 3–1-johtoon toisessa erässä. Syötön osumaan tarjoili tehot 1+1 kerännyt Nazem Kadri.

Lehkonen pääsi vastaiskuun omalta puolustusalueeltaan ja valitsi syötön sijaan tarkan ja napakan laukauksen yläkulmaan.

Lehkosen maali jäi voitto-osumaksi ja suomalaishyökkääjä valittiin ottelun jälkeen pelin ykköstähdeksi.

Colorado johtaa ottelusarjaa nyt lukemin 2–1, kun jatkoon tarvitaan neljä voittoa.