Maajoukkuevalmentaja sai yli kymmenen vuoden vankeustuomion olympiavoittajan seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Eteläkorealainen entinen pikaluisteluvalmentaja Cho Jae-beom on saanut yli kymmenen vuoden vankeustuomion seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo The Korea Herald.

Torstaina annetun tuomion mukaan Etelä-Korean maajoukkuevalmentajana toiminut  Jae-Beom käytti hyväkseen valmennettavaansa Shim Suk-heetä kolmen vuoden ajan ennen vuoden 2018 talviolympialaisia Etelä-Korean Pyeongchangissa. Suk-hee oli 17-vuotias rikosten alkaessa.

Suk-hee voitti kultaa short trackin joukkuekilpailussa Pyeongchangissa, kuten oli voittanut neljä vuotta aiemmin Sotshissa.

Vankeusrangaistuksen lisäksi oikeus määräsi Chon 200 tunniksi seksuaalirikollisille osoitettuun kuntoutukseen. Hän ei saa työskennellä lasten tai nuorten parissa seitsemään vuoteen.

Cho kiisti syyllistyneensä seksuaaliseen väkivaltaan. Hän sanoi käyttäneensä Suk-heetä kohtaan sanallista ja fyysistä väkivaltaa. Toimiaan hän kutsui kurinpidollisiksi.

BBC:n mukaan Suk-hee syytti valmentajaansa pahoinpitelystä ensimmäisen kerran tammikuussa 2018. 

Luistelijan mukaan valmentaja oli lyönyt häntä seitsemänvuotiaasta lähtien. Suk-heen jälkeen myös muut urheilijat syyttivät valmentajaa pahoinpitelystä ja Cho tuomittiin tuolloin kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja