Maajoukkuekaverit tyrkyllä jalkapallon huimaan eliittikerhoon – vain toinen juhlii Mestarien liigan finaalin jälkeen

Manchester City ja Inter kohtaavat Mestarien liigan finaalissa – C Moren asiantuntija Antti Niemi paketoi lähtökohdat

Huomenna Istanbulissa pelattavan jalkapallon Mestarien liigan finaalin jälkeen joko Manchester Cityn Julian Alvarez tai hänen Interiä edustava maanmiehensä Lautaro Martinez liittyy jalkapallomaailman harvalukuiseen eliittikerhoon – sillä oletuksella, että he pääsevät ottelussa kentälle.

Vain yhdeksän pelaajaa on ennen tätä ollut voittamassa jalkapallon MM-kisojen sekä Euroopan cupin tai Mestarien liigan finaalia yhden ja saman kauden aikana. Alvarez ja Martinez olivat joulukuussa voittamassa MM-kultaa Argentiinan paidassa, ja huomenna jompikumpi heistä pääsee juhlimaan Mestarien liigan voittoa.

Jutun alareunassa listattujen yhdeksän pelaajan lisäksi Sami Khedira oli 2014 erittäin lähellä lunastaa paikan samassa kerhossa. Saksalaispelaaja oli voittamassa Real Madridin kanssa Mestarien liigan finaalia mutta joutui jättämään MM-finaalin väliin alkulämmittelyssä tulleen loukkaantumisen vuoksi.

– Minusta tuntuu samalta kuin MM-finaalin alla. Vain paita on vaihtunut. Nämä ovat jalkapallon suurimpia otteluita, ja pelaajat haluavat päästä pelaamaan niitä, Martinez sanoi Mestarien liigan finaalin aattona järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Pääsimme tänne vain kovalla työllä. Olemme viimeisellä askelmalla, ja meidän täytyy tarttua tähän tilaisuuteen.

Triplaa tavoitteleva, Valioliigan ja FA Cupin jo voittanut City on monien papereissa ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Inter on kuitenkin matkannut Istanbuliin hyvässä vireessä. Alla on 11 voittoa 12 viime ottelusta kaikki kilpailut mukaan lukien.

Martinez itse on tehnyt 13 viime peliin 11 maalia.

– Tiedämme, että Manchester City on todella kova ja laadukas vastustaja, mutta olemme tehneet oman osamme ja olemme valmiit tehtävään.

– Tämä on urani paras kausi. Sain pelata ensin MM-finaalissa, ja nyt, kuusi kuukautta myöhemmin, pelaan Mestarien liigan finaalissa. Olen erittäin tyytyväinen tähän kauteen. Katsotaan, jos saan sille vielä parhaan mahdollisen kruunun.

Pelaajat, jotka ovat olleet voittamassa MM-kisojen ja Euroopan cupin/Mestarien liigan finaalia saman kauden aikana:

kausi:pelaaja:seurajoukkue:maajoukkue:
1973-1974Sepp MaierBayern MünchenLänsi-Saksa
1973-1974Paul BreitnerBayern MünchenLänsi-Saksa
1973-1974Hans-Georg SchwarzenbeckBayern MünchenLänsi-Saksa
1973-1974Franz BeckenbauerBayern MünchenLänsi-Saksa
1973-1974Gerd MüllerBayern MünchenLänsi-Saksa
1973-1974Uli HoenessBayern MünchenLänsi-Saksa
1997-1998Christian KarembeuReal MadridRanska
2001-2002Roberto CarlosReal MadridBrasilia
2017-2018Raphaël VaraneReal MadridRanska

Lue myös:

    Uusimmat