Bayern Münchenin maalitykki pöllyttää maaliverkkoja kaikessa hiljaisuudessa samaan tahtiin Erling Braut Haalandin kanssa – onko tämä tutkapari Chelsean turma?

Jalkapallon saksalaisjätti Bayern München aloittaa tiistaina Mestarien liigan pudotuspelit, kun se kohtaa vieraskentällä englantilaisseura Chelsean. Bayern tarvitsee tehoja Thomas Mülleriltä ja maalitykki Robert Lewandowskilta, joka jakaa kymmenellä maalilla Mestarien liigan maalipörssin kärkisijan Borussia Dortmundin Erling Braut Haalandin kanssa.

Lewandowski on tehnyt tällä kaudella 38 maalia 32 ottelussa, kun lukuun otetaan Bayernin eri kilpailuissa pelaamat ottelut. Iso osa maaleista on syntynyt silloin, kun Müller on pelannut Lewandowskin vierellä.

–  Pelaaminen on helpompaa, kun Thomas on vierelläni. Hän auttaa minua paljon, Lewandowski kehui uutistoimisto AFP:lle.

Maaliahne Lewandowski ja työteliäs Müller ovat kova uhka vastustajille. Lewandowski on tehnyt Bundesliigassa 25 maalia, ja Müller on rohmunnut 14 maalisyöttöä.

–  Meillä on aina yksi kaveri enemmän rangaistusalueella, kun hän pelaa. Minulla on silloin enemmän tilaa, ja kimpussani ei ole aina kaksi tai kolme vastustajaa, Lewandowski kiitteli.

Tavoitteena jopa kolme mestaruutta

Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw näytti vuosi sitten ovea Müllerille, joka floppasi kesän 2018 MM-kilpailuissa ja oli sivuraiteella myös kotoisessa Bundesliigassa.

Tällä kaudella Müller on noussut takaisin Bundesliigan eliittiin, ja huhut maajoukkueeseen palaamisesta ovat voimistuneet.

Pari viikkoa sitten Müller vakuutti Sky Sportsin haastattelussa, että hänen keskittymisensä on tiukasti Bayern Münchenin kanssa pärjäämisessä.

–  Haluan voittaa mestaruuden. Jos mahdollista, niin kolme kappaletta, Müller viittasi Bundesliigan lisäksi Mestarien liigan ja Saksan cupin jatkopeleihin.

"Tilantulkitsija"

Mestarien liiga on 30-vuotiaalle Müllerille tuttu kilpailu. Bayern kuuluu vuodesta toiseen suosikkeihin ja juhli mestaruutta viimeksi 2013. Vuonna 2012 Müller teki maalin finaalissa Chelsean verkkoon, mutta Bayern hävisi rangaistuspotkukilpailussa.

Seitsemän vuotta sitten Bayern kukisti loppuottelussa Borussia Dortmundin, jota Lewandowski tuolloin edusti. Sittemmin vanhat kilpakumppanit Lewandowski ja Müller ovat pelanneet pitkään tutkaparina Bayernissa.

AFP:n haastattelussa Müller nosti jälleen esiin saksankielisen termin "raumdeuter", mikä tarkoittaa vapaasti suomennettuna tilantulkitsijaa. Müller pelaa kärkimiehen alapuolella, mutta etsii vapaata tilaa ja liikkuu laajalla sektorilla sekoittaen vastustajan puolustuspeliä.

Tämän kauden maalisyöttöjen määrä kertoo siitä, että saksalainen pystyy edelleen myös tekemään peliä ja tarjoilemaan pallon maaliahneille joukkuetovereilleen.

–  Haluan olla aktiivinen tilassa, mikä on vastustajan keskikentän takana. Siellä pystyn eniten tekemään tuhoja vastustajalle. Olen hyökkääjän ja keskikenttäpelaajan sekoitus, Müller luonnehti.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Napoli – Barcelona klo 21.55 C More Sport 1
Chelsea – Bayern München klo 21.45 C More Sport 2
Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Real Madrid - Manchester City klo 21.55 C More Sport 1
Lyon - Juventus 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat