Maailmanmestarivahdilta kammottava paljastus NHL-seurastaan – ura päättyi ennen aikojaan: "En edes päässyt tapaamaan lääkäriä"

Ruotsalaismaalivahti Anders Nilsson joutui lopettamaan jääkiekkouransa 31-vuotiaana. Nyt hän antaa kovaa kritiikkiä viimeiselle NHL-seuralleen Ottawa Senatorsille, joka peitteli Nilssonin saamaa aivotärähdystä.

Nilsson ei ole pelannut jääkiekkoa sitten vuoden 2019 joulukuun. Hän ilmoitti kesällä, että lopettaa uransa aivotärähdysoireiden vuoksi. Hän ehti pelata urallaan 131 NHL:n runkosarjaottelua sekä voitti Ruotsin paidassa maailmanmestaruuden vuonna 2018. 

Ruotsalaisvahti paljasti Viasatin NHL-lähetyksessä, että NHL-seura Ottawa Senators peitteli saamaansa aivotärähdystä.

– Sain kovan osuman kaksi kuukautta ennen kuin sain "virallisen" aivotärähdykseni. Seura peitteli sitä ja sanoi, että minulla ei ole aivotärähdystä. Jos sinulla ei ole pää kipeä, niin sinulla ei ole aivotärähdystä, Nilsson kertoo seuran sanoneen.

Aivotärähdyksen peittely on mahdollisesti vaikuttanut Nilssonin ennenaikaiseen uran päätökseen. 

– Puhuin fysioterapeutin kanssa, en edes päässyt tapaamaan lääkäriä. Tunsin, että minulla oli aivotärähdys silloin, sain uuden osuman ja sitten ura oli ohi, Nilsson sanoo.

Nilsson pelasi uransa aikana Ottawan lisäksi New York Islandersissa, Edmonton Oilersissa, St. Louis Bluesissa, Buffalo Sabresissa ja Vancouver Canucksissa. Hän teki läpimurtonsa Luleån paidassa SHL:ssä ja pelasi Ruotsin maajoukkueessa kolmessa MM-turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat