Maailmanmestarilta järkyttävä paljastus: Kaksi perheenjäsentä ammuttiin brutaalisti

Ranskan maajoukkueen ja Real Madridin entinen tähtipelaaja Christian Karembeu teki järkyttävän paljastuksen lähipiiristään.

53-vuotias Karembeu kertoi ranskalaiselle Europe 1:lle, että kaksi hänen lähisukulaistaan on murhattu brutaalilla tavalla. Pelaajalegenda osallistui viime viikolla Pariisissa järjestettyyn gaalaan, jossa läsnä olivat myös hänen Les Bleus -aikalaisia, kuten Zinedine Zidane,Robert Pires ja Laurent Blanc.

– Menetin kaksi perheenjäsentäni, siksi pysyin hiljaa (siellä).

Kuolleet olivat Karembeun sisaren lapsia.

– Vietän suruaikaa. Kaksi perheestäni on tapettu, ammuttu päähän, Karembeu kertoi.

Karembeu on kotoisin Ranskan entisestä siirtomaasta ja nykyisinkin Ranskalle kuuluvasta erityisyhteisöstä Uudesta-Kaledoniasta. Tyynenmeren saarella on ollut valtavia levottomuuksia viime aikoina, ja yhteensä ainakin seitsemän ihmistä on menettänyt henkensä.

– Nämä ovat murhia, ja toivomme, että kaikki tutkitaan, Karembeu lisäsi.

Ranska lähetti arviolta noin 3 500 hengen vahvuisen turvallisuusjoukon hallitsemaan tilannetta Uuteen-Kaledoniaan sen jälkeen, kun maassa julistettiin hätätila. Levottomuudet käynnistyivät taannoisesta lakimuutoksesta, jossa kymmenen vuotta saarella asuneille myönnettiin äänioikeus.

Alkuperäisväestön näkemyksen mukaan lakimuutos äänestysoikeudesta on asettanut heidät entistä alisteisempaan asemaan suhteessa entisiin siirtomaaisäntiinsä. Uuden-Kaledonian alkuperäisväestö on ajanut maan itsenäisyyttä Ranskasta jo vuosikymmenien ajan.

– Alkuperäisväestöstä on tulossa vähemmistö omassa maassaan, aihetta kommentoinut sosiaaliantropologi Thorgeir Kolshus totesi norjalaislehti VG:lle hiljattain.

Vuodesta 1853 Ranskalle kuulunut Uusi-Kaledonia saavutti osittaisen itsehallinnon vuonna 1998. Vuosina 2018, 2020 ja 2021 järjestetyissä kansanäänestyksissä enemmistö äänesti itsenäistymistä vastaan. Tuoreinta kansanäänestystä kuitenkin boikotoitiin laajasti alkuperäisväestön keskuudessa.

Ranskan paidassa maailmanmestaruutta vuonna 1998 ja EM-kultaa vuonna 2000 voittanut Karembeu on aiemmin kieltäytynyt laulamasta Marseljeesia.

– En voi laulaa Ranskan kansallislaulua, koska tunnen kansani historian, Karembeu on todennut.

Karembeu on tuore Konferenssiliigan voittaja, sillä hän toimii nykyisin europokaalin keskiviikkoiltana napanneen kreikkalaisjätin Olympiakosin urheilujohtajana.

Lue myös:

    Uusimmat