Kylian Mbappe otti painavasti kantaa Ranskan tulenarkaan puheenaiheeseen

Jalkapallon miesten EM-kisojen avausotteluunsa valmistautuvan Ranskan hyökkääjä Marcus Thuram herätti lauantaina runsaasti huomiota esittämällä huolensa äärioikeiston noususta Ranskassa. Sunnuntaina myös supertähti Kylian Mbappe heitti lusikkansa soppaan ja antoi tukensa myrskyn silmään joutuneelle Thuramille.

Thuram kuvaili Ranskan nykytilanteen olevan "surullinen ja todella vakava".

Laitaoikeistolaiset liikkeet saivat Kansallisen liittouman johdolla Ranskassa melkein 40 prosenttia äänistä viikontakaisissa eurovaaleissa, minkä johdosta Ranskan presidentti Emmanuel Macron hajotti maan parlamentin.

Uusien parlamenttivaalien ensimmäinen kierros järjestetään 30. kesäkuuta ja toinen kierros 7. heinäkuuta.

– Meidän täytyy kehottaa kaikkia menemään ulos ja äänestämään, jotta voimme taistella Kansallisen liittouman voiton estämiseksi, hyökkääjä painotti.

Thuramin isä on rasismin vastaisesta työstään tunnettu entinen jalkapalloilija ja maailmanmestari Lilian Thuram.

– En usko, että tämän pitäisi olla vaikea aihe puhua. Minut on kasvatettu näin, Thuram avasi.

Mbappe antoi tulitukea

Sunnuntaina supertähti ja Ranskan kapteeni Kylian Mbappe antoi tukensa Thuramille ja kertoi, ettei Thuram mennyt hänen mielestään "liian pitkälle" kommenteissaan.

– Olen kaikenlaista ääriajattelua ja eripuraa herättäviä ajatuksia vastaan, Ranskan joukkuetta kipparoiva tähtihyökkääjä kertoi.

Mbappe ei ottanut kantaa yksittäisiin puolueisiin, mutta Thuramin tapaan hän kehotti kaikkia nuoria ihmisiä äänestämään painottaen tilanteen vakavuutta.

– Maamme täytyy identifioitua monimuotoisuuden ja suvaitsevaisuuden arvoihin. Se on kiistatonta. Toivon todella, että teemme oikean ratkaisun, Mbappe avasi.

Ranska avaa urakkansa jalkapallon EM-kisoissa Itävaltaa vastaan maanantaina Düsseldorfissa.

Lue myös:

    Uusimmat