Maailmanennätys jalkapallossa! Pelaaja onnistui kahdeksassa minuutissa ällistyttävässä tempussa

21-vuotias färsaarelaisjalkapalloilija Adrian Justinussen kirjoitti sunnuntaina nimensä huimalla tavalla lajin historiaan. Hän teki vapaapotkuhattutempun eli kolme maalia vapaapotkuilla kahdeksan minuutin sisään, mikä on uusi maailmanennätys.

HB Torshavnia edustava Justinussen mätti neljä maalia Färsaarten pääsarjan ottelussa AB Argiria vastaan. Niistä kolme Justinussen iski vapaapotkuilla.

Ensimmäisen vapaapotkumaalinsa Justinussen tälläsi kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Tästä meni vain kahdeksan minuuttia eteenpäin, kun Justinussenilla oli jo hattutemppu kasassa – kaikki vapaapotkuosumia.

Justinussen iski avausjaksolla vielä neljännenkin kerran osuttuaan 21. minuutilla rangaistusalueen sisältä. Neljän osumansa lisäksi Justinussen kirjautti yhden maalisyötön, ja vierasjoukkue Torshavn vei hänen vauhdittamanaan voiton 5–0.

Aiempi vapaapotkuhattutempun nopeusmaailmanennätys oli raportoidusti serbialaisella Sinisa Mihajlovicilla, joka teki kolme vapaapotkumaalia 23 minuutin sisään Lazion ottelussa Sampdoriaa vastaan Serie A:ssa vuonna 1998.