Mainos

Maailman ympäri 315 kertaa – tätä kaikkea voi tehdä Eurojackpotin jättipotilla

Eurojackpotissa on tarjolla huimat 90 miljoonaa euroa, mikä on pelin suurin mahdollinen päävoitto. Summalla saisi esimerkiksi kaksi ja puoli Hartwall Arenaa.

Rahoilla voi pröystäillä muutenkin. 90 miljoonalla voisi esimerkiksi kiertää maapallon 315 kertaa. Arvion antoi tilauslentopalveluja välittävän Private Skies Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Annastiina Kekälänen.

Jättipotilla lentäisi huimat 18 000 tuntia eli hieman yli kaksi vuotta. 5000 euron tuntitaksaan on laskettu koneen vuokra, navigointimaksut, välitankkaukset, miehistökulut ynnä muut kulut. Koneen lentäessä 700 kilometriä tunnissa, kulkee tuolla rahalla 12 600 000 kilometriä.

Muitakin törsäysvaihtoehtoja on. Metsän keskihinta vuonna 2014 oli 2742 euroa hehtaarilta. 90 miljoonalla metsätalousmaata saisi 328 neliökilometriä, mikä on hieman enemmän kuin Naantalin kunnan pinta-ala.

Sijoitusneuvoja kehottaa pohtimaan jälkipolvia

Johtaja Markus Malviniemi OP-Varallisuudenhoidosta toteaa, että jättipotin kaltaisissa suursijoituksissa on tärkeää ottaa huomioon kaksi asiaa.

– Aluksikin on selvää, että harva pystyy tuollaista summaa elinaikaan kuluttamaan. Siksi tuleekin pohtia miten varallisuus siirretään tuleville sukupolville, hän korostaa.

Malviniemen mukaan onkin pohdittava verotehokkaita sijoitusratkaisuja ja erilaisia pitkäaikaissijoituksia, kuten kiinteistöjä ja metsää.

Hajauta miljoonasi

Malviniemen toinen neuvo potin voittajalle on hajautus.

– Rahat kannattaa ehdottomasti jakaa laajasti erilaisiin omaisuusluokkiin. Pitkällä aikavälillä hajautetut ratkaisut tuottavat tutkitusti parhaimpia tuloksia, hän kertoo.

Malviniemi nostaa vaihtoehdoiksi esimerkiksi pörssiosakkeet, eri puolille maailmaa sijoittamisen sekä jälleen kiinteistö ja metsät. Tärkeintä kuitenkin on, etteivät kaikki munat ole samassa korissa.

– Noin isossa potissa voidaan osalle sijoituksista hyväksyä lyhyellä aikavälillä voimakastakin arvon heilahtelua, Malviniemi kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.