Mainos

Maailman väkiluku ylitti 6 miljardia

Maailman väkiluku on YK:n laskelmien mukaan ylittänyt kuuden miljardin rajan. Sarajevossa aamuyhden jälkeen syntynyt 3,5 -kiloinen poikavauva on saanut kunnian olla maailman kuudes miljardis ihminen.

Todellisuudessa kukaan ei tiedä, koska kuuden miljardin ihmisen rajapyykki on ylittynyt, sillä tarkan luvun pitäminen maailman ihmisistä on mahdotonta. YK haluaa kuitenkin symbolisella eleellä kiinittää huomiota räjähdysmäiseen väestönkasvuun. Arvioiden mukaan maapallolla elää 50 vuoden kuluttua jo lähes yhdeksän miljardia ihmistä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan vierailee tänään pojan ja tämän äidin luona paikallisessa synnytyssairaalassa.
YK:n edustajan mukaan on sattuma, että kunnian saa juuri Bosnian sodan runtelemassa Sarajevossa syntynyt vauva. Maailmanjärjestö päätti jo viime kuussa, että rajan ylittymistä juhlistetaan 12. lokakuuta antamalla titteli ensimmäiselle vauvalle, joka syntyy siinä kaupungissa, missä YK:n pääsihteeri sillä hetkellä on. Pääsihteeri Kofi Annan on Bosniassa kahden päivän virallisella vierailulla.

YK:n tuoreimman väestötilaston mukaan maailmassa syntyy viisi lasta sekunnissa, heistä suurin osa Afrikassa ja Aasiassa. Suuri osa heistä syntyy köyhyysrajan alapuolelle. Maailman väkiluku on tuplaantunut sitten vuoden 1960, mutta väestönkasvun vauhti on hidastumassa. Nykyään maailman väkiluku kasvaa 78 miljoonalla ihmisellä vuodessa.
(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.