Mainos

Maailman suurin tutkimus Internetissä 15.-18.11

Ensi kuun 15.-18. päivä tehdään ihmiskunnan hyvinvointia kartoittava tutkimus, joka on suunnattu miljoonille ihmisille ympäri maailman. Tutkimus tehdään pääosin Internetin välityksellä, mutta tietoa kerätään vapaaehtoistyövoiman sekä kannettavien tietokoneiden avulla maailman etäisemmistäkin osista.

Yhdysvaltalaisen 3Com -yhtiön järjestämä tutkimus The PlanetProject pyrkii saamaan vastauksia Internetin välityksellä niin teollisuusmaiden suurkaupungeista kuin Amazonin viidakoista ja Papua-Uusi-Guineasta. Eräs projektin tarkoituksista on määrittää "digitaalista rajaa" sekä korostaa rajan tuomia ongelmia.

Tutkimus tehdään kahdeksalla kielellä: kiinaksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, japaniksi, portugaliksi ja espanjaksi. Näitä kieliä puhuu noin puolet maailman väestöstä. Kysymyksiä on yhdeksästä eri aiheesta: uskonnosta, uskomuksista ja peloista, terveydestä ja hyvinvoinnista, unista ja unelmista, itsetuntemuksesta, avioliitosta, seurustelusta ja seksistä, vanhemmuudesta ja koulutuksesta sekä laista ja järjestyksestä.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.