Maailman suurimmassa juniorijalkapalloturnauksessa puhkesi raju tappelu – "Useita henkilöitä on paennut paikalta"

Maailman suurimmassa jalkapallon junioriturnauksessa Gothia Cupissa puhkesi tappelu perjantaina. Ruotsin Göteborgissa pelattavan turnauksen ikävä tapahtuma sattui yhdysvaltalaisen FC New Englandin ja ranskalaisen VGA Saint Muirin välisessä ottelussa.

Tappelu oli 17-vuotiaiden poikajunioreiden ottelussa. Ranskalaisseuran pelaajat eivät sulattaneet vastustajien voitonjuhlia, mikä eskaloitui lopulta tappeluun. Göteborgs-Postenin mukaan pelaajia ja vanhempia on loukkaantunut tapahtumassa.

– Paikalla oli tappelu ja poliisi kutsuttiin paikalle. Useita henkilöitä oli mukana ja saimme tiedon, että ambulanssia tarvittiin myös. Nyt ei ole enää tarvetta ambulanssille, sillä kyse on lievemmistä vammoista, Ruotsin läntisen alueen poliisin tiedottaja Anna Göransson totesi.

Poliisi ei vielä tiedä tarkemmin, kuinka monta henkilö on ollut mukana välikohtauksessa. Se jatkaa työskentelyään paikalla. Poliisi vahvistaa yhden henkilön joutuneen pahoinpitelyn uhriksi, joka on loukkaantunut lievästi.

– Useita henkilöitä on paennut paikalta, Göransson kertoi.

Bildbyrånin kuvaaja Daniel Stiller oli todistamassa paikalla tapahtunutta ja kuvaili sitä kaoottiseksi. Stiller kertoi Expressenille, että tappelu alkoi jo kentällä ottelun päätyttyä. Tappelijat hajotettiin toisistaan ja sen jälkeen ranskalaispelaajat menivät pukuhuoneeseen muutamaksi minuutiksi.

– Mutta sitten koko joukkue tuli ulos juosten paidattoman pelaajan johdattamana. He olivat vain toisen joukkueen perässä. Ihmiset seisoivat ja huusivat vanhemmille, jotka joutuivat myös osallisiksi, Stiller sanoi.

Toisen joukkueen oppaana toimiva henkilö näki myös tapahtuman ja hän kertoi kokemastaan Göteborgs-Postenille.

– Pelaajiamme ja vanhempiamme on loukkaantunut. Muutamat nuoret ovat loukkaantuneet ja yksi vanhempi tarvitsi tikkejä. Ambulanssi on matkalla. Tällainen ei kuulu tänne. Tämä on kauheaa. Vanhemmat itkevät ja saavat potkuja naamaan. He eivät voi tehdä mitään, opas kertoi.

Tämän vuoden Gothia Cupissa on mukana 1603 joukkuetta 59 eri maasta. Otteluita pelataan yhteensä yli 4000.

Lue myös:

    Uusimmat